Čestitamo Vladimiru Vladimiroviču Putinu na pobedi na predsedničkim izborima

Srpski pokret Dveri čestita Vladimiru Vladimiroviču Putinu na do sad najubedljivijoj pobedi na juče održanim predsedničkim izborima u Rusiji i na osvajanju još jednog predsedničkog mandata.

Ruski narod je g. Putinu ukazao poverenje i dao mu podršku za nastavak državotvorne politike i politike jačanja položaja Rusije u međunarodnim odnosima i mi mu želimo da i u narednom periodu uspešno savlađuje sve prepreke koje su pred njim i pred Ruskom Federacijom. Srpski pokret  Dveri  deli stavove i suštinski koncept te politike  razvijajući saradnju, prijateljske i bratske odnose sa vodećom ličnošću ne samo Ruske Federacije, već i čitavog slobodarskog sveta.


Srpski pokret Dveri uzeo je aktivno učešće u sprovođenju i kontroli jučerašnjih izbora za predsednika Ruske Federacije, gde je narodni poslanik Dveri, gospođa Marija Janjušević bila član međunarodne posmatračke delegacije na Krimu, zajedno sa direktorkom Centra za geostrateške studije Draganom Trifković i narodnim poslanikom sa Kosova i Metohije, Slavišom Ristićem. Zadovoljstvo nam je da su, prema izveštaju ove delegacije, izbori na biračkim mestima na Krimu protekli u apsolutno demokratskoj, fer i svečanoj atmosferi.

Smatrajući da je pitanje Kosova i Metohije i odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije ključno kako za naše domaće, tako i za međunarodne političke odnose u 2018.godini, kao i za odbranu Međunarodnog prava koje je garant i lakši put za očuvanje mira čitavog čovečanstva, izražavamo duboku zahvalnost Vladimiru Vladimiroviču na podršci koju je do sada davao srpskom narodu i Republici Srbiji i verujemo da na nju možemo računati i u buduće.


Inforamtivna služba Dveri