СП Двери је из медија сазнао да је локална самоуправа у Врању  поднела кривичну пријаву против Бошка Обрадовића. Будући да из Тужилаштва негирају да су примили било какву пријаву против председника СП Двери, можемо да констатујемо да је кривична пријава истинита колико и фасада на кући поред зграде позоришта у Врању.

               Кућа, која је до пре пар дана била умотана у мушема фасаду, оштећена је управо од стране локалних напредњака који су на исту монтирали носећу конструкцију бушећи на стотине рупа на зидовима куће у које су ушрафили на стотине металних носача те на исте нашнирали мушема фасаду. Све ово су радили без дозволе власника куће која је у поступку реституције. Школски пример оштећења туђе ствари.

               Када смо већ код туђих ствари, поставља је питање чија је горе поменута туђа ствар? Ко је, заправо власник мушеме монтиране без дозволе власника куће? Да ли је мушемин газда локална самоуправа или је власник мушеме неки појединац из редова напредњака и који, или је власник мушеме неко јавно предузеће и које? Ко год да је и чијим год парама да је платио мушему фасаду одговоран је не само за оштећење туђе ствари, већ и за несавесно трошење пара грађана града Врања.

               На крају, подсећамо режимске медије који су пренели реакције напредњака на политички перформанс Бошка Обрадовића да нису испратили и пренели сам перформанс, па не можемо да се отргнемо утиску да се локална напредњачка организована група тужи сама са собом јер реагује на догађај који се, према њиховим режимским медијима, није ни догодио.

 

Градска организација Двери у Врању