Поводом покушаја онеспособљавања за даље нормално функционисање кроз организовану пљачку и преузимање интернет ресурса Српског покрета Двери, крајем прошле недеље, председник Двери, Бошко Обрадовић упутио је истоветно ургентно писмо на адресе Високог савета судства, Министарства унутрашњих послова, Министарства финансија, Гувернера Народне банке Србије и Државног већа тужилаца.

Посебно су послате пријаве Одељењу МУП-а за високотехнолошки криминал и Тужилаштву за високотехнолошки криминал. За сада је изостала реакција свих наведених институција.

Очекујемо хитну реакцију надлежних институција, јер није у питању обичан парнични поступак. Чему ћутање институција на покушаје гашења Двери, када јасно указујемо на организован криминал са циљем дестабилизације политичког плурализма и права на другачије мишљење у Србији?

 

Писмо упућено овим институцијама достављамо јавности у целости:

”У току је пљачка Српског покрета Двери. У два наврата, 17. септембра и 10. октобра са рачуна Српског покрета Двери скинуто је око 7 милиона динара меницама која су у поседу неовлашћеног лица. Уз ангажовање правног тима и обавештења свим институцијама, уз подношење јасних доказа, нисмо успели да зауставимо ову пљачку која може довести до потпуне блокаде рада једне парламентарне, опозиционе партије и највећег критичара власти. Посебно нас брине, што нас институције државе не штите, већ инертношћу и игнорантским односом помажу пљачку која је у току. Уз све доказе и законске процедуре нису реаговали Народна банка Србије, Министарство финансија, Привредни суд, Тужилац, Криминалистичка полиција.

Нисмо успели да добијемо чак ни привремену меру Привредног суда како би се буџетска средства неопходна за функционисање Покрета заштитила од даље злоупотребе.

Према нашим сазнањима иста лица имају још меница и зато Вас да позивамо да хитно предузмете све мере из ваше надлежности како би се спречила пљачка и евентуално учешће државних институција у затирању опозиционе партије.”

 

Информативна служба Српског покрета Двери