Ових дана се у јавности пронела вест да се спрема претварање Електропривреде Србије из јавног предузећа у акционарско предузеће. У преводу то би значило да се акције могу продати некоме, јер „држава не може више да управља овим системом“, и да ће тај неко други, по правилу странац, купити ЕПС.

Класична флоскула неолиберала и криминалне политичке елите, којим се бесрамно пљачкају сви ресурси ове државе и будућим генерацијама се не оставља ништа. Питамо ко и где је утврдио да је приватни монопол, бољи од државног?

Након оваквих флоскула су продати:

Иако је Александар Вучић рекао да ЕПС никад неће бити продат, ми му с правом не верујемо, јер је говорио и да ће плате у 2014. години бити око 500 еура, а оне то нису ни до дана данашњег, или да се никад неће кандидовати за председника, а то је урадио већ после 7 дана од обећања.

Грађани Србије треба да се питају да ли су сагласни са тим да странци ваде наш угаљ или користе нашу електро-инфраструктуру или да користе наше воде за добијање струје, а да нам после тога продају нашу струју, много скупље него што је то данас.

Ако сте сагласни онда гласајте за актуелни режим и Александра Вучића. Ако нисте, онда БОЈКОТ!

 

Савет за економију, привреду и финансије Српског покрета Двери

Извор фото: ЕПС