Delegacija Dveri na 4. Međunarodnom ekonomskom forumu na Krimu

Delegacija Dveri, koju čine Boško Obradović i mr Ivan Kostić, iskoristiće ovu priliku za političko-ekonomske susrete sa brojnim kolegama iz Rusije, ostatka Evrope i sveta. Obradović: Budućnost Evrope posle EU je Evropa nacija i strateška saradnja sa Rusijom.

Od 19-21. aprila na Jalti na Krimu biće održan 4. Međunarodni ekonomski forum na temu: „Budućnost sveta. Budućnost Rusijeˮ, uz prisustvo brojnih privrednih i političkih delegacija iz Evrope i sveta. Delegaciju iz Srbije predvodi predsednik Dveri Boško Obradović, a činiće je narodni poslanik mr Ivan Kostić, predsednik skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije.

Obradović je izjavio da svake godine sve veći broj privrednih i političkih delegacija posećuje Krim kao sastavni deo Ruske Federacije, uprkos pritiscima brojnih zapadnih zemalja koje su uvele sankcije Rusiji. Kako ističe, najvažniji međunarodni događaj u tom smislu je upravo Ekonomski forum na Jalti koji se ove godine održava po 4. put i koji je mesto susreta politike i ekonomije na kojem se svake godine sklopi sve veći broj poslovnih ugovora.

„Delegacija Dveri koju ćemo činiti narodni poslanik Ivan Kostić i ja želi da iskoristi ovu priliku za političke susrete sa brojnim kolegama iz Rusije, ostatka Evrope i sveta, kao i za razgovore sa privrednicima o mogućnostima daljeg razvoja ekonomskih odnosa i sklapanju novih poslova. Ovo je veoma važan događaj u ovom trenutku velike antiruske propagande na Zapadu i tema koju sam dobio od organizatora da se obratim na Forumu sve govori – Mehanizmi prevazilaženja problema u odnosu EU-Rusija.“ – rekao je predsednik Dveri.

Po njegovim rečima EU nije isto što i Evropa, EU je kolonija SAD koja ratuje sa Rusijom u američkom interesu, a zapravo je pravi interes Evrope i Evropljana saradnja sa Rusijom, jer je Rusija sastavni deo Evrope u civilizacijskom, kulturnom i posebno ekonomskom smislu.
„Na Krimu će biti mnogi evropski političari novoga kova koji to isto misle i to je budućnost Evrope posle EU –  Evropa nacija i strateška saradnja sa Rusijomˮ, zaključio je Obradović.

Informativna služba Dveri