Српски Покрет Двери - Лого
Search

На локацији „Краљева чесма” у Лисичијем потоку у Београду данас је одржан помен свим жртвама револуционарног терора, који су спроводили они за које су нас некада учили да су ослободиоци.

     Нажалост, терор немачке окупационе силе заменио је терор нових власти, а све под маском тобожње „борбе против народних непријатеља и сарадника”. Ти „народни непријатељи” су били: ученици, професори, службеници и предратни угледни грађани, који су из својих домова или радних места одвођени свакодневно и у највећем броју ликвидирани, без икаквог суђења и доказане кривице на стратиштима попут Лисичијег потока и других, тада забачених” места на територији Београда. Научним истраживањем до данас се дошло до 7000 страдалих по имену и презимену.

Након црквеног помена, одржан је својеврстан историјски час на коме су нас говорници подсетили на те страшне дане и страдање наших суграђана.

Српски покрет Двери се и ове године одазвао позиву организатора, те учествовао у припреми самог догађаја, а на самом помену присуствовала је и наша делегација.

[ngg src=“galleries“ ids=“313″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Подржавамо и иницијативу да се на овом локалитету подигне и одговарајући меморијални комплекс за све невино страдале у револуционарном терору. Поздрављамо и то што су поред представника организатора, краљевских височанстава, представника странака и удружења, скупу по први пут присуствовали и припадници Војске Србије, који су поред делегације дали и почасну стражу на месту споменика.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: