Члан Председништва Двери, професор Зоран Павловић, заједно са члановима и симпатизерима Двери из Београда, био је данас у Лисичијем потоку где се одржавао помен жртвама комунистичког терора и скуп подршке идеји о обнови „Краљеве чесме“ као спомен обележја.

„Народ је почео да расте надоле. Зато наш ужас и наша молитва. Ове речи је изговорио велики православни теолог за време Другог светског рата предвиђајући шта ће се десити ако комунисти дођу на власт. И те речи су се на жалост обистиниле. Више десетина хиљада људи је убијено без икаквог суда и пресуде, без икакве доказане кривице, само зато што се нису слагали са комунистичким режимом“ – рекао је Павловић

Он је истакао да се већ неколико година одржавају парастоси у Лисичијем потоку и да Двери активно учествују. „Када се Двери буду питале учинићемо све да се све масовне гробнице открију, достојно обележе и да се никада не заборави шта је учињено у име лажне слободе и лажног братства које је пропагирала Комунистичка партија.“ – истакао је Павловић.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“19″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]