Српски Покрет Двери - Лого
Search
Disciplinska komisija isključila Srđana Noga iz Dveri

Disciplinska komisija Dveri završila je disciplinski postupak koji je pokrenut protiv Srđana Noga zbog kontinuiranog kršenja odluka organa Pokreta.

Doneta je odluka da narodni poslanik Srđan Nogo bude isključen iz Pokreta zbog kontinuiranog delovanja suprotno donetim odlukama najviših organa Pokreta, čime je grubo prekršen Statut.


Srđan Nogo je učlanjenjem u Pokret, kao i svi drugi članovi, dobrovoljno prihvatio programska načela, ciljeve, prava i obaveze i odgovornosti koja proizilaze iz članstva u Pokretu pa i mogućnost da mu članstvo prestane na jedan od Statutom predviđenih načina.


Disciplinska komisija je zaključila da su delovanje Srđana Noga i radnje koje je preduzimao u bliskoj prošlosti ozbiljno ugrozile ugled Pokreta, urušile osnovne programske ideje istog i bile suprotne odlukama najviših organa Pokreta. Zbog svega navedenog Disciplinska komisija je odlučila da on ne može više biti član Pokreta i od sada svaki njegov nastup ne predstavlja stav, niti politiku Dveri.


Srđan Nogo, kao pojedinac ima svako pravo da nastavi političko delovanje onako kako smatra da treba, ali Dveri kao ozbiljna politička organizacija moraju da insistiraju na poštovanju unutrašnjih pravila i ova odluka pokazuje da iz tih pravila niko nije izuzet pa ni narodni poslanici Dveri.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: