Стручни тимови Битке за Кошутњак, Народне странке, Покрета Слободна Србија, Српског покрета Двери, Грађанске платформе и Покрета Ослобођење, организација окупљених ради одбране главног београдског водоизворишта у Макишу од уништења, као циља који надилази било какве разлике и поделе, сматрају да одласком у Париз А. Вучића, С. Малог и Г. Весића – почиње наредна битка у рату за воду.

       Француски народ, кроз историју традиционални савезник Србије, услед необјављивања правих информација, очигледно није свестан великог ризика које за собом повлачи градња депоа на локацији Макишког поља.

Подсећамо да је Макишко поље, београдско водоизвориште које ће бити директно угрожено градњом, а грађани Београда ће остати, не само без пијаће воде, већ и техничке.

Француски народ такође не зна ни праву истину, да председник Србије, који са злочинцима из најужег круга своје једнопартијске државе, распродаје имовину и стратешке ресурсе грађана Србије, газећи све постојеће законе и људска права, користи у потпуности корумпиране државне институције и параполицијске формације, а све због коруптивних инвеститорских урбанистичких пројеката.

Како бисмо спречили овај злочиначки подухват власти у Србији, наше огранизације су се обратиле француској компанији Алстом, за коју се не зна на који начин је добила да ради овако велики пројекат.

На исти начин смо упозорили и француски народ, путем амбасаде Француске. Француска фирма, као и француски државни врх, који се иначе хвали добром сарадњом са Вучићем, иако с наше стране а путем амбасаде упозорен на еколошку и здравствену катастрофу, у коју ће бити увучен као саучесник, о овоме ћуте.

Стога постављамо питање: Да ли би председник Републике Француске имао смелости да овакав пројекат уради са париским водоизвориштем и каква би реакција грађана Париза на то била?

Ова власт замајава народ и великодушно обавештава да ће „грађани моћи да бирају дизајн вагона“, а за узврат прећуткују да ће заувек уништити наше изворе воде, док ће нам исти картел највероватније продавати флаширану воду, у сарадњи са својим иностраним партнерима, у чијем власништву је сада 80% извора воде у Србији. И све то док на мала врата објављује тражење новог водоизворишта на Ратном острву.

Подсећамо и домаћу и страну јавност да ће наша група организација након скорашњих демократских промена поништити све уговоре за које се буде утврдило да су штетни или чији су правни основ скупштинске одлуке које су нелегалне. Сви они који су саучесници у овом криминалном подухвату ће одговарати пред законом. То укључује и држављане страних земаља чије смо компаније и институције већ упозорили званичним путем да ће бити саучесници.

 

Фото: Н1