Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dragan Vesović apelovao na SPC da se oglasi povodom LGBT parada širom Srbije

Narodni poslanik i član Predsedništva Dveri, Dragan Vesović obratio se Patrijarhu Srpskom i episkopima SPC povodom dešavanja na ovogodišnjim LGBT šetnjama širom Srbije.

Kako je navedeno u pismu, na ovogodišnjoj paradi „oskrnavljene su pred našim očima dve najveće Srbinove svetinje, pravoslavna vera i deca, jer su učesnici zloupotrebili decu i bogohulnu ikonu sa likom Presvete Bogorodice u duginim bojama za propagandu ideologije političkog homoseksualizma.“ Vesović je istakao da je cilj jasan, da se „donošenjem zakona o registrovanju istopolnih zajednica razore ustanove braka i porodice“ i apelovao na Patrijarha i episkope SPC da dignu svoj glas.


„Sinovski Vas molim da dignete saborni glas protiv javne promocije homoseksualizma i istovremeno zatražite da se inkriminiše propaganda homoseksualizma među maloletnim licima, te da već sada oštro osudite najavu donošenja zakona o registraciji istopolnih zajednica. Jednom rečju, u ime Bogom poverene Vam pastve zatražite od predstavnika državnih vlasti da neodložno navedenim merama, a u skladu sa Ustavom Republike Srbije (čl. 54)  i praksom  Evropskog sud za ljudska prava (Otto-Preminger-Institut v. Austria, 1994), zaštite javni moral ogromne većine građana Srbije.“ – navedeno je na kraju pisma.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: