Двадесет први век је век очувања животне средине и органске хране. Масовно коришћење светлосне и Сунчеве енергије и роботизације производње. То је перспектива са којом сељак мора да се суочи и буде спреман за примену нових технологија у производњи, али сасвим је очигледно да му је у томе потребна помоћ, како би унапредио своје газдинство и производњу на добробит своје породице и државе. Српски покрет Двери је нуди и презентује кроз програм зеленог патриотизма.

        Српски покрет Двери је кроз програм „зеленог патриотизма“ указао на оно што суштински недостаје нашем друштву, а то су одговорност и култура. Одговорност показујемо заштитом животне средине, како у граду тако и на селу. Чувањем здраве пијаће воде, здравог ваздуха, и здраве хране. Одговорност показујемо чувањем река и шума, као и решавањем проблема загађења земљишта, отпада, зрачења, буке. Одговорност показујемо борбом да се селу врати законски статус и име „село“, којем је више неко икада потребна децентрализација и слобода одлучивања људи који у њему живе. Имовина, управа нам својим атаром, сагласност локалне заједнице, за све промене у њиховој средини које утичу на живот и природу.

Зелена акција Двери сматра да би увођење зеленог патриотизма у институције, образовање и медије подигло свест наше нације о значају зелене културе. Желимо да пробудимо свест људи и покажемо да заправо свако од нас може да допринесе развоју еколошки одговорне заједнице. Зато: волонтирај, алармирај, предлажи, вози бицикл, користи папирне кесе, негуј биљни и животињски свет, свакога дана уради нешто корисно и позитивно, и буди пример младима како би препознали значај природе и њених дарова. Буди културан, буди одговоран. ТИ ЧУВАШ!

Биографија Драгане Милићевић:

Драгана Милићевић је рођена 05.08.1969. године. Удата, мајка троје деце. По образовању је физиотерапеут.
У периоду од 1989. до 2003. директор и власник месне индустрије и приватног предузећа „Товаровић“. Од 2003. власник пољопривредног газдинства у оквиру којег поседује 3 фарме за узгој свиња и пилића које активно послују.
Од 2012. године започиње активно ангажовање у политици прикључивши се Српском покрету Двери. Бави се областима породичне политике и пољопривреде, о чему је написала преко тридесет текстова.
Члан је Главног одбора и Председништва Двери, а била је и члан Извршног одбора. Председник Женске снаге Двери.