Српски Покрет Двери - Лого
Search
Druge dverjanske sportske igre

Proteklog vikenda održane su Druge dverjanske sportske igre. Kao i prošle godine održana su takmičenja u basketu, malom fudbalu, skoku udalj iz mesta, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca i šahu. I ovoga puta iskazan je visok stepen zajedništva i fer-pleja, pobedili su dobra atmosfera i druženje, ali i volja da se napravi dobar potez i istakne u sportskim veštinama.

U basketu je pobedila ekipa Kabinet predsednika, za koju je nastupao i predsednik Boško Obradović, i koja je potpuno zasluženo u finalu savladala odličnu ekipu Niša. Treće mesto osvojila je ekipa Pazove.
U malom fudbalu dogodila se obrnuta situacija: ekipa Niša, ubedljivom igrom, odnela je pobedu nad ekipom Kabinet predsednika. Treće mesto pripalo je ekipi Omladine.


Tradicionalna disciplina nadvlačenje konopca okupila je snažne momke i devojke, a pobeda je pripala ekipi Trstenika, koja je u finalu pobedila ekipu Istoka. Treće mesto pripalo je ekipi Čukarice.
Bacanje kamena sa ramena bilo je veoma borbeno. Pobednik je Miloš Denković, drugo mesto pripalo je Milošu Stojanoviću, a treće Miljanu Jovanoviću.


U soku udalj, pobedu je, kao i u bacanju kamena, odneo Miloš Denković ispred Aleksandra Milovanovića.
Takmičenje u šahu je zatvorilo Druge dverjanske sportske igre, a ubedljivu pobedu, sa devet osvojenih poena iz devet odigranih kola, odneo je Andrej Mitić. Drugo mesto pripalo je Marku Đurđeviću, a treće Slađanu Stevanoviću.
Ono što je odlikovalo Druge dverjanske sportske igre je velika borbenost svih takmičara i visok nivo tolerancije.


Što se organizatora tiče, nastojaćemo da Igre postanu tradicionalne i da budu još masovnije, i po broju sportova i po broju takmičenja. Igre oslikavaju našu borbu za istinskim i pravim porodičnim vrednostima i sportom kao zdravim načinom života i borbom za zdravlje cele populacije.

 


Savet za sport Srpskog pokreta Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: