Општинска организација Двери из Аранђеловца, свесна тешких материјалних услова у којима живе сви грађани Србије, па тако и становници Аранђеловца, предлаже новине у обрачунавању рачуна ЈКП „Букуља“.

      Наиме, рачуни ЈКП „Букуља“ за грађане су превелики и често долази до утужења грађана јер нису плаћали своје обавезе на време. Разлог за те превелике рачуне је што ставка „одношење смећа“, у већини случајева, чини преко 50% укупног износа на рачуну, а та ставка се рачуна у односу на квадратуру куће/стана једног домаћинства. Предлог ОО Двери Аранђеловац је да се та ставка измени тако што ће њено рачунање зависити од броја чланова домаћинства, а не од величине квадратуре, и то са ценом од 200 динара по члану домаћинства.

Зашто сматрамо да мора доћи до ове промене? Пре свега јер постоји велики број корисника, а нарочито наших најстаријих суграђана који живе сами у објектима велике квадратуре, а где је, у моменту њихове изградње, живело више људи. Са друге стране, као покрет у чијем средишту је породична политика, сматрамо да вишедетне породице не смеју трпети због овога, па предлажемо да породице са троје и више деце плаћају половину предложеног износа, односно 100 динара по члану домаћинства.

Никакав потенцијални изговор актуелне власти да би то угрозило рад ЈКП „Букуља“ не „пије воду“. А разлог је врло једноставан. Сва јавна предузећа и установе, као и општинска управа, пословали би много боље када не би били места за ухлебљење страначких кадрова СНС-а и осталих странака власти. Зато департизација и деполитизација мора бити један од кључних принципа не само промене власти, већ промене целокупног система.

 

ОО Двери Аранђеловац