Имајући у виду да је децембар месец у ком се кроји буџет за наредну годину ОО Двери Аранђеловац, као политичка организација чији се Програм заснива на породичној политици, упутила је отворен писмо грађанима Аранђеловца, као би на тај начин подстакла општинску власт да више средстава у Буџету за 2021. годину определи за помоћ породици и подстицај рађању. Писмо преносимо у целини.

     Поштовани Аранђеловчани,

     Разлог због ког Вам се обраћамо је апел на савест и разум креатора буџета општине Аранђеловац за 2021. годину из владајуће коалиције Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије да се у буџету коначно после деценија оклевања уместо у гранитне плоче, асфалт и бетон почне улагати у живе људе и рађање деце.

     Подсећамо да смо поводом креирања буџета општине, и у претходним годинама а не само ове 2021. године, предлагали да се употребом „Система 48“ обим активности јавних предузећа повећа за око 30% на корист свих грађана општине а да се истим инструментом контроле рада јавних предузећа смањи трошење новца свих нас из буџета општине за око 15%, уз деполитизацију рада општинске управе повећањем транспарентности у њеном раду.

     Уштедом од 15% буџета општине остало би сваке године око два милиона евра за улагање у људе и бригу о људима. Подсећамо да је после Другог светског рата на територији општине Аранђеловац, која је тада бројала мање становника него данас, годишњи број новорођене деце био за око четири пута већи.

     Општинска организација Двери из Аранђеловца тражи да се за свих око 330-оро деце, колико се просечно роди у нашој општини годишње, из буџета општине издвоји по хиљаду евра као поклон, а не само да се 100 хиљада динара да на рођењу једном детету, оном које је прво рођено у јануару, на почетку сваке календарске године. Не треба Аранђеловцу само једно дете већ вас подсећамо да Аранђеловцу недостаје око 10 хиљада новорођенчади да би физички опстао. Тражимо да се буџет општине користи за подршку рађању и помоћ живим људима, а не да се баца у гранитне плоче и згрће у џепове појединаца.

ОО Двери Аранђеловац