Након данас одржане конференције за медије председника ГрО Двери Београд Радмиле Васић, градским властима је предат захтев за информацијама од јавног значаја, чији састав преносимо у целости

На основу члана 15. ст.1. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја (Службени гласник РС бр. 120/04. 54/07, 104/09, 36/10) од градских органа захтевамо да нам достави следеће информације у писаном одговору:

 1. Колико је град Београд 2020. године купио аутобуса на гас, од које фирме, када су ти аутобуси допремљени, колико су плаћени и да ли саобраћају улицама града Београда и од када? Колико град Београд, односно Градско саобраћајно предузеће има укупно аутобуса на гас, колико на електро погон, а колико на дизел? За купљена 244 аутобуса 2019. године на дизел са „еуро 6“ мотором доставите нам податке колико су коштали.
 2. Колико је град Београд 2020. године купио цистерни за прање улица, од које фирме, колико су плаћене, колико их је било на стању до 31.12.2019. године, односно колико има сада закључно са 30.11.2020. године? Да ли су ове новокупљене цистерне већ у употреби и користе се за прање улица или не и од када, као и ако нису купљене ове године да ли је у плану куповина до краја године и кад, као и колико?
 3. Колико је град Београд 2020. године купио трамваја, од које фирме, колико су плаћени, као и да ли су ти новокупљени трамваји у саобраћају и од када?
 4. Колико је град Београд 2020. године изградио вртића, које вртиће, колико је коштала изградња и када су они почели да раде?
 5. Колико је ове 2020. године град Београд реконструисао вртића, колико је коштала реконструкција, који објекти су били у питању, када су ти вртићи пуштени у рад и који су ти вртићи, са адресама?
 6. Колико је град Београд изградио канализационе мреже на левој обали Дунава у насељу Борча, када је почела да се гради и када је планирано да буде завршена?
 7. Да ли је град купио 25 мерних станица за мерење загађења и да ли је град инсталирао мераче загађења на 245 места, на којим местима су постављени и када су пуштени у рад?
 8. Да ли је тачно да је у граду Београду, закључно са ребалансом буџета од 28.09.2020. године, ове 2020. године посађено укупно 450 нових стабала дрвећа? Уколико је посађено, више или мање, молим Вас доставите нам податке са потпуним информација – када, где и колико?
 9. Када ће почети изградња Метроа и којих линија?
 10. Да ли је и када у плану града Београда изградња два тунела: од Економског факултета до Панчевачког моста и други испод Топчидерског брда (од моста на Ади до Аутокоманде)?
 11. Када је у плану почетак изградње моста код Ада Хује?
 12. Када ће градска власт потпуно и комплетно очистити Београд, опрати све његове улице и наставити да то редовно ради као и када ће Град извршити комплетну дезинфекцију целог града, а у циљу заштите становништва од даљег ширења вируса короне?

[ngg src=“galleries“ ids=“325″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 ГрО Двери Београд