Српски Покрет Двери - Лого
Search

Представници Српског покрета Двери су, на јавну седницу у вези Плана генералне регулације шинских система у Беогарду, покушали да на легалан и законит начин уђу, учествују у расправи и образложе своје примедбе зашто овај план који је други назив за пројекат „Метро“ не треба усвајити.

       Али, главни улаз је био затворен оградом, приватним обезбеђењем и Комуналном милицијом! Најбројније је било приватно обезбеђење Горана Весића, односно Српске напредне странке. То су људи који имају преко 60 и 65 година који очигледно не знају ни своје обавезе ни своја задужења и овлашћења, а још мање познају наша права како би “иста“ поштовали, већ се понашају као гомила необразованих, бахатих и безобразних којима је налог да не пусте никога по цену “живота или смрти“.

После два сата гурања улаз је био дозвољен само једном представнику Двери иако је више наших сабораца предало примедбе. Не зна се шта је МУП Републике Србије радио или није радио, шта су радили инспектори задужени за јавни ред, шта остали инспектори али реда није било, већ су сви они или били са рукама у џеповима или су поједини снимали телефоном и гледали са стране како нас Комунална милиција малтретира горе него да смо у казненом затвору, а не испред градске скупштине и на јавном простору.

 

Поставља се питање ко ту шта ради и зашто им се преплићу надлежности на штету грђана који желе да остваре своја законом загарантована права? И када ће сви они због којих се грађани осећају угрожено да одговарају због свог нерада?

Председник ГрО Двери у Београду Радмила Васић се у једном тренутку нашла у потпуном клинчу између обезбеђења и грађана који су покушали да уђу и на све молбе упућене  приватном обезбеђењу, Комуналној милицији, инспекторима у цивилу, униформисаним полицајцима да је пусте,  сви су били глуви, иако је мало недостајало да озбилљно буде повређена. Да се ово не би понављало и да сутра не би неко други дошао у овакву ситуацију Двери ће тражити појашњење целог овог случаја од свих надлежних, посебно од МУП-а РС.

Обзиром да су током поступања у дану одржавања јавне седнице у вези Плана генералне регулације шинских система у Београду прекршена сва права грађана  и да је Комунална милиција поступала тако да је злоупотребила службени положај и прекршила сва своја законом и свим правилницима дозвољена овлашћења и описе својих радних места, Српски покрет Двери поднеће кривичне пријаве против свих лица појединачно и против њих покренути судске поступке и тражити њихову одговорност. Једном за свагда мора да знају шта они смеју а шта не смеју да раде и да се у складу са законима ове земље понашају.

То ћемо урадити и за приватно обезбеђење са још јачим акцентом на увек “иста“ бахата, груба лица која чине то обезбеђење и кривичне пријаве ће ићи посебно за свако лице које је учествовало у прекјучерашњим малтретирањима грађана.

Одговорност МУП-а РС је огромна јер су постали само неми посматрачи догађаја. Позивамо МУП РС да под хитно реши проблем поклапања надлежности са Комуналном милицијом и приватним обезбеђењем како на следећим скуповима не бисмо имали повређене грађане.

 

ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: