Делегација градске организације Двери Београд положила је данас венац на Спомен – костурници бранилаца Београда 1914.-1918.године, познатијој као Српска костурница бранилаца Београда у Првом светском рату.

Данас се обележава 102. година од победе у Великом рату. Данас се сећамо свих наших погинулих и страдалих предака. Животи 1.250.000 Срба уклесано је у темеље ове велике победе. Свака српска породица има некога ко је дао живот за слободу у Великом рату. Данас се сећамо и великих српских победа које су задивиле читав свет: Церске и Колубарске битке, пробоја Солунског фронта и других битака које морају да остану у нашем колективном памћењу и које су део нашег идентитета.

Данас се сећамо јунаштва српског сељака који је после два балканска рата смогао снаге да и 1914. године устане у одбрани своје отаџбине. За српског сељака отаџбина је била све: његов дом и његова њива, његова породица, пријатељи, његови преци али његови потомци.

Данас и ми, више него икада треба да чувамо сећање на наше храбре и славне претке, да се угледамо на њих, да бранимо и чувамо своју отаџбину, да тим путем идемо сви заједно и томе учимо нашу децу и омладину.

Живела Србија!

[ngg src=“galleries“ ids=“315″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Изјава Радмиле Васић, председника ГрО Двери Београд:

ГрО Двери Београд