Српски Покрет Двери - Лого
Search

Чланови и симпатизери Српског покрета Двери су заједно са активистима из других удружења грађана међу којима је и „Битка за Кошутњак“ дошли до мале, али веома значајне победе. Успели смо да натерамо градског урбанисту Марка Стојчића да „оде по савет“ после ког је саопштио: „Јавна седница за Нацрт плана детаљне регулације за Косанчићев венац отказана је због присуства јавности!“ 

      Сви грађани који су дошли хтели су да уђу и присуствују Јавној седници, али им је то онемогућено од стране Комуналне милиције и приватног обезбеђења. Међутим, упорност се исплатила, као и јасан протест свих нас који смо предали приговоре којима указујемо на незаконито одржавање седнице. Након уласка у салу где је седница требало да буде одржана члановима Комисије и председнику Комисије је предочено да не може да затвара седнице за јавност и да не може да има „спискове грађана“ који након прозивке могу присуствовати седници. Грађани су били непоколебљиви у ставу да је јавна седница, као таква, отворена за јавност коју чине грађани и медији. Такође му је речено да су прекршили закон, јер јавни увид за овај План није спроведен према закону и да ће он и сви чланови Комисије за планове кривично одговарати.

[ngg src=“galleries“ ids=“333″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Након притиска активиста који су били у сали, седница је отказана. Ово јесте мала победа али је веома важна! Показала је да се заједничком борбом искрених људи могу добити мале битке које воде победи. Ту победу ће представљати тренутак краја ове корумпиране и криминалне власти Српске напредне странке. Након њене смене, сви учесници незаконитих радњи морају бити процесуирани и законски кажњени. Важно је рећи да ће победа грађана Београда бити потпуна након спровођења лустрације и одузимања незаконито стечене имовине, после чега би се новац вратио у буџет града Београда.

Видео материјал поводом овог догађаја можете погледати овде: 

 

Градска организација Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: