Председник градске организације Двери из Београда Радмила Васић, предала је данас Захтев за отказивање јавне седнице и повлачење Нацрта плана генералне регулације шинских система у Београду из процедуре усвајања, и то: градоначелнику Београда, заменику градоначелника Београда, председнику Скупштине града, члановима Комисије за планове Скупштине града Београда, градском урбанисти Марко Стојчићу и Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове.

Захтев преносимо у целости:

Поштовани,

Грађани Београда, Грађевински факултет, јавне личности, стручни појединци су вам јасно ставили до знања да Нацрт плана генералне регулације шинских система у Београду није добар и да је његово усвајање противно законима Републике Србије, противно постојећим важећим планским документима, а посебно је против воље грађана Београда.

Овај План је непотпун, противзаконит, штетан и донеће несагледиве последице и по саобраћај и по животну средину, по културно-историјске целине, парковске целине, довешће до уништавања водоизворишта Макиш и неће ни у једном делу решити тренутни саобраћајни колапс, хаос, неуређеност саобраћајних површина, гужве, саобраћајне црне тачке, дужину путовања, довешће до нетранспарентног, немогућег организовања саобраћаја и превоза људи из једне тачке у другу са дугим путовањима и гужвама, до тоталног урбанистичког хаоса.

Како бисмо избегли било какве последице једног оваквог незаконитог Плана позивамо све, посебно председника Комисије Марка Стојчића, све чланове Комисије за планове града Београда коју чине: Бранислав Поповић, заменик председника Комисије, чланови: Милица Негић, Предраг Мињевић, Предраг Чолић, Небојша Мињевић и Ђорђе Милић да донесу одлуку о отказивању јавне седнице за План генералне регулације шинских система у Београду. Такође позивамо све учеснике у овом поступку да повуку План из процедуре усвајања и врате га у припрему и нову израду тако да план дефинише интересе грађана Београда а не којекаквих квазиинвеститора који су уједно и спонзори одређених кругова владајуће СНС “елите“ која и хоће да се овај План усвоји.

Српски покрет Двери подсећа све учеснике у овом поступку да су у више наврата прекршили законе ове земље, да су више пута злоупотребили службени положај и фалсификовали одлуке и у овом случају и у случају усвајања Плана за Макишко поље, Косанчићев венац и др., за рушење заштићених објеката у граду, за уништавање археолошких налазишта и културно-историјских целина попут Калемегдана, Скадарлије, центра града, Дорћола, Врачара….итд., као и  да буду сигурни да од руке правде неће побећи нигде.

Закон мора бити једнак за све а посбно за ове свесно урађене криминалне радње које ради Комисија за планове Скупштине града Београда по налогу Зорана Радојичића, Горана Весића, Ане Брнабић и Алексндра Вучића.

Подсећамо вас да ћете у уређеној правној држави бити први на листи за покретање судских поступака за кривичну, финансијску, материјалну и сваку другу врсту одговорности и имајте у виду да је то веома близу. Немјте да мислите да ћете се сакрити иза Српске напредне странке, већ ћете Ви лично својим именом и презимоном бити одговорни јер сте ви потписивали незаконите одлуке.

Уништавање Београда мора да престане и одговорни међу којима сте и ви, морају да одговарају. Београду се мора вратити слободарски и краљевски сјај и раскош и избрисати “шљаштеће лудило СНС“.


ГрО Двери Београд