Српски Покрет Двери - Лого
Search

Комбинације Горана Весића решиле су да униште сво културно, историјско и архитектонско наслеђе у Београду. То се дешава и са Скадарлијом коју градска (СНС) власт реконструише четири године и улица није завршена. Напротив, 30. јануара  2021. године  у потпуности је разрушена, без да се зна где је камен који је скинут  и одвежен јер су га извођачи радова третирали као шут.

     Реконструкција Скадарске улице треба да уђе у Гинисову књигу рекорда по дужини реконструкције и по незавршеним радовима. Наиме, Скадарску улицу у боемској четврти Скадарлија, која има свега 590 метара градска власт и Горан Весић почели су да реконструишу  17. маја 2017. године. Тада нас је градски менаџер, садашњи заменик градоначелника Горан Весић обавестио да је почела реконструкција Скадарске улице, да ће трајати 60 календарских дана и да ће коштати 10 милиона динара. Према тада уговореним радовима, требало је реконструисати целу улицу, све тротаре, освежити зеленило и урадити потпуно нове баште чији изглед је одобрио Завод за заштиту споменика у Београду. Такође смо обавештени да ће радове изводити ЈКП “Београд пут“ и да ће бити замењена, односно урађена нова канализациона и водоводна мрежа и све друге инсталације пре враћања камена. Већ крајем те 2017. године  Горан Весић обавештава јавност да ће радови коштати не 10, него 14 милиона динара.

[ngg src=“galleries“ ids=“359″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Јануара 2021. године, Скадарска улица је поново разрушена на веома груб начин, огромним машинама које могу да оштете не само камен из Скадарске улице који мора бити сачуван и враћен, односно поново уграђен, већ могу оштетити и  све објекте у улици  код којих може доћи до пуцања зидова, плафона, подова и до оштећења кровних конструкција.

Само 590 метара  Скадарске улице, која иначе нема саобраћај, реконструише се 4 године?! О износу уговорених радова и разбацивању народних пара из буџета града Београда завршну реч мора да да тужилаштво! За ово треба неко да одговара и то и кривично и материјално јер се уништава део по део архитектуре, културних и историјских делова Београда и све се редом бетонира и то на најнеквалитетнији начин, пропадањем изведених радова док још нису ни примљени од стране надзорне службе. Кривичну и сваку одговорност тражимо да покрене тужилаштво против градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, градског урбанисте Марка Стојчића и посебно против извођача радова и надзорне службе.

Српски покрет Двери упозорава да, без обзира на нерад институција и државних органа, на бахато, дрско и безобзирно понашање градске власти, челни градски функционери морају да знају да ће за сваки уништени део Београда одговарати и да ћемо се, након промене система, потрудити да сви буду тамо где им је место: у затвору на одслужењу дугогодишњих казни уз враћење сваког  украденог динара у буџет града Београда.

 
Видео материјал снимљен овим поводом можете погледати овде: 


                               

Градска организација Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: