Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је делегација Двери, коју су чинили чланови Председништва, представници Градске организације Двери у Београду и представници Омладине Двери, заједно са симпатизерима, положила венац и цвеће на споменик Ђорђу Петровићу Карађорђу у Београду и на симболичан начин обележила и прославила велики хришћански и државни празник Сретење Господње и Дан државности Републике Србије.

       Председник Градске организације Двери Београд и члан Председништва Двери, Радмила Васић, је своје обраћање започела речима да је овај велики празник посвећен Сретењу из 1804. године кад је под вођством Карађорђа подигнут Први српски устанак и отпочела буна за ослобађање Србије од петовековног ропства под Турцима. У том периоду учињени су велики зулуми над српским народом и становништвом од стране Османлија: убиства, пљачке, отимање имовине и узимање данака. „И поред тако тешке ситуације Срби нису одустали и нису се уплашили већ су се ујединили и храбро одлучили да скину поданичко ропство, подигну устанак и ослободе Србију“, закључује она.

[ngg src=“galleries“ ids=“363″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Радмила Васић је наставила да са ове временске дистанце можемо да кажемо да смо опет на прекретници и да морамо да се угледамо на наше храбре претке, ујединимо и ослободимо Србију окупирану од стране „модерних дахија“, да спречимо даљу распродају имовине наше државе и грађана. Даље је истакла: „Главни циљ сваког Србина, ма где био, сваког грађанина Републике Србије и циљ Двери је да се у наредним годинама, охрабримо, изборимо и градимо Србију као јаку, модерну српску државу, са јаким и независним институцијама, да се изборимо за слободу, а најважнији циљ је свакако, очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије. Драги грађани Републике Србије, драги грађани на окупираном Косову и Метохији, срећан Вам Дан државности Републике Србије – Сретење Господње. Живела Србија!“

Ово приликом грађанима Србије Сретење и Дан државности је честитала и Теодора Зарић, потпредседник Омладине Двери. Такође, подсетила је да се, по угледу на претке, морамо ујединити и окупити око Цркве и породице како бисмо се борили за државност и уставност Србије.

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: