Српски Покрет Двери - Лого
Search

Извор воде није на продају!

На извору воде се не зида, не граде се облакодери, хотели, не асфалтирају се и не граде саобраћајнице, не бетонира се земљиште изнад рени бунара!

ИЗВОР ВОДЕ СЕ ЧУВА И БРАНИ ОД ЗАГАЂЕЊА! Извор воде је природни ресурс и у власништву је грађана а не себичних и похлепних инвеститора и појединаца из Српске напредне странке!

Упозоравамо све учеснике у поступку отуђења водозахвата Макиш да ће одговарати. Додатно ће се истражити и испитати мотив и покретање и доношење овог сулудог плана. Упозоравамо потенцијалне а у овом случају себичне, бахате и похлепне инвеститоре да не улажу даље новац у овај План детаљне регулације за Макишко поље и да не планирају никакву градњу јер им то неће бити дозвољено. Ко год да им је обећао “авионе и камионе“, ми вам кажемо, унапред да знате, да вам то нећемо дозволити и да ћемо се борити свим законским средствима.

Српска напредна странка мисли да је недодирљива у овом тренутку и да може да се понаша мимо свих закона и мимо свих законом предвиђених процедура. Међутим, распашће се Српска напредна странка као кула од карата веома брзо али ће зато сви они који су кршили закон, злоупотребили службени положај и тиме омогућили да неко друго лице добије све оно што му законски не припада одговарати.

Веома велику одговорност има градски урбаниста Марко Стојчић као неко ко “слепо“ слуша Горана Весића а за њим “исту“ одговорност имају сви чланови Комисије за планове Скупштине града, који ће зарад “ситнине“ које примају као чланови Комисије бити одговорни за кршење закона, непоштовање Закона о планирању и изградњи, непоштовање Правилника и начина у поступку доношења планских докумената и других закона.

Одговараће сви који учествују у поступку и продаји природног и највреднијег ресурса – воде.

Повод за овакво саопштење је хитна седница Скупштине града Београда која је заказана за 29.12.2020.године у 10 часова у малој сали ЈП “Сава центра“ на којој је дневним редом предвиђено усвајање на десетине Планова који су донети без учешћа јавности и без учешћа грађана.

[ngg src=“galleries“ ids=“340″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Посебна тачка и најважнија тачка дневног реда, свакако је усвајање Плана детаљне регулације за Макишко поље. Макишко поље је веома важно за све Београђане јер се одатле снабдевамо водом за пиће. Ми не желимо, да у скоријој будућности будемо ускраћени за чистом и исправном водом за пиће као што се то дешава Зрењанинцима већ 16 година и нико није одговоран. Може да се гради и у другим деловима Београда на земљишту које није извор воде. Ми не желимо да се гради у ужој и широј зони водозахвата, не желимо да деци оставимо да у својој земљи, богатој водом, сутра купују воду за пиће.

Позивамо грађане да озбиљно схвате опасност од загађења и уништавања водозахвата Макиш и да се томе заједно супроставимо.

Позивамо и градску власт града Београда, градоначелника Зорана Радојичића као и све остале градске службе да се супроставе усвајању Плана детаљне регулације за Макишко поље.

Последњи час је да први човек престонице уради нешто добро за грађане! Стопира усвајање Плана за Макиш!

Градоначелниче Зоране Радојичићу, Ви сте на потезу! Ми Вас гледамо!

 

ГрО Двери Београд

Фото: Н1

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: