Данас је одржана 4. седница Скупштине ГО Звездара на којој је између двадесетак тачака било и усвајање буџета за 2021. годину. Буџет за 2021.годину ГО Звездара је само 498.404.451 динара и 20 милиона динара које преносе из 2020. г. као суфицит да би покрили дефицит који је планиран у 2021, што је укупно 518.404.451 динара.

     У време када је Србија “економски тигар“ у региону, у време највећих обмана, превара, лажи, крађа, корупције, криминала наравно да имамо и најмањи Буџет у задњих десетак година.

     Када је СНС преузела власт на Звездари тада је буџет био 536 милиона динара а 2019. г. чак 734 милиона динара. Тачно 200 милиона динара више него уобичајено је Весић пребацио општини Звездара за фантомске путеве који никада нису урађени и за остале грађевинске радове. Само на основу фантомских путева СНС је из буџета ГО Звездара извукла милион евра и то само за 2018. и 2019. годину, док за 2020. градска и општинска власт не жели да достави званичне податке. Због ових криминалних радњи СП Двери је против свих функционера ГО Звездара поднео кривичне пријаве 02.06.2020. г. и 16.06.2020. г.  Када би Више Јавно Тужилаштво радило свој посао сва ова лица била би у затвору а не на функцијама како је сада случај.

     Осим што је ово веома рестриктиван, најнижи буџет у последњих десетак година, “он“ показује да се више од половине новца из буџета, издваја за плате и доприносе за запослене и функционере. Много мање новца остаје Градској општини Звездара да може да планира капиталне објекте, инвестиције и било какав развој и побољшање услова живота грађана.

     Поред тога важно је рећи да је Град Београд преузео скора све надлежности ГО па и Звездаре и да узима и скоро све приходе које уплаћују грађани Звездаре и то:

     Град Београд је узурпатор свих надлежности Градских општина и новца грађана а да грађани немају никаква побољшања услова живота или рада због тога, напротив све се погоршало.

     Посебно морам да нагласим да у 2021. години, у години када смо постали економски тигар, општина Звездара издваја најмање новца за најсиромашније грађане Звездаре, свега 12.275.942 динара или САМО 2,37% што се до сада никада није десило! Нечувено! У време највеће кризе која погађа најсиромашније и најугроженије за њих нема новца у буџету јер се за школе које не раде издваја 16,6 милиона динара, за квази одржавање објеката чак 53 милиона динара.

     За капиталне пројекте издваја се 34 милиона динара и то за одржавање унутар блокова чак 13 милиона динара, 6 милиона динара за пројектовање и израду пројектно техничке документације а за два дечија игралишта чак 15 милиона динара, или преко 127.000 евра. Па шта ви то правите, од чега су та игралишта!

     Иако је ГО Звездара поред ЈКП “Градска чистоћа“ и ЈКП “Градско зеленило“ издвојила додатна средства за одржавање хигијене саме општине, Звездара никада није била прљавија, неуређенија и запуштена. И поред катастрофалне епидемиолошке ситуације ми нисмо видели да је цела општина комплетно очишћена и опрана а затим дезинфицирана!

     Буџет и планови за 2021.годину су приказ преживљавања  СНС на власти и веома брзо се очекује да цела структура СНС се распадне као кула од карата.

     На крају желим да подсетим грађане да су сви функционери СНС на Звездари продужене руке Горана Весића и митског градоначелника Зорана Радојичића и да ће се то веома брзо доказати као и да ће сви веома брзо бити тамо где је место за корумпиране и криминалне а то је затвор. Све што је отето од грађана Звездаре и Београда мора бити враћено и грађанима и у буџет јер без тога нема напретка нашег града.

 

ГрО СП Двери у Београду

[ngg src=“galleries“ ids=“339″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]