Најпознатији скупштински говор председника Двери, који има вишемилионске прегледе на Интернету, и данас интригира јавност

       Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, још пре четири године је у Скупштини Србије говорио о наметању идеологије хомосексуализма нашој деци и да ће доћи на ред и закон који ће омогућити истополне бракове. Данас је Закон о истополним заједницама на вратима Народне скупштине, а шта је тада Бошко Обрадовић говорио о томе подсећамо јавност овом приликом кроз извод из његовог скупштинског говора:

„Основна ствар коју ја овде желим да кажем је да је ово наметнута тема и да поред ове теме постоје друге теме у Србији којима ви не дајете да дођу на дневни ред скупштинског заседања. Мислим и понављам да има важнијих тема од ове теме, које никада нису дошле на дневни ред Народне скупштине. То је под број један.

Под број два: геј парада је нешто што сте ви одавно превазишли, вас интересује много више од тога. Ми смо овде чули један хор геј лобиста који желе да уђу у све поре нашега друштва. Ви сте већ ушли у Министарство унутрашњих послова, ушли сте у Центар за социјални рад… Јер није геј парада поента, поента је позитивна дискриминација хомосексуалне популације која треба да има већа права него други грађани Србије у овоме друштву и држави. Где је већина овога народа и овога друштва и државе? Права мањина су максимална, где је већина? Где су традиционалне и породичне вредности? Где је борба против беле куге? Где је право већине да ми васпитавамо нашу децу онако како ми мислимо, по нашим верским уверењима, а не онако како нам ви намећете да је модерно или да је савремено? Где су, дакле, већинска права у овој држави?

Шта намеравате даље? Да до краја године отворите јавну расправу о моделу закона о истополним заједницама.

Ја немам никакав проблем са хомосексуалцима, не улазим ни у чију приватност. Не пада ми на памет да се бавим било чијом сексуалном оријентацијом. Али ми итекако смета када неко нашој деци намеће нешто, што по нашем мишљењу, по нашим верским уверењима, по нашој традицији – није нормално. Дозволите да имамо право на то мишљење. Или мислите као тоталитарни поретци, а ваша идеологија као идеологија хомосексуализма поприлично је тоталитарна, да ми немамо право на то мишљење, већ да у овоме народу и држави, медијима и законима може да се чује само ваше мишљење?

Даље кажете да се уведе афирмативни приказ ЛГБТ особа у школске уџбенике. Морате да схватите да то не може! Све време вам говорим о једној јединој једноставној ствари: немојте нам наметати вашу идеологију хомосексуализма као нешто нормално, природно и савремено. Ми се са тим не слажемо и што пре то схватите то боље за толерантан и цивилизован дијалог. Ми не улазимо у ваша права, нико не улази у вашу приватност, немојте ви улазити у наше школе и вртиће, међу нашу децу и наметати нешто што је супротно нашим породичним и традиционалним вредностима. Испоштујте то и нема никаквих проблема. Ја сам први ту да заштитим било кога ко је дискриминисам у Србији. Уопште не гледам која му је сексуална оријентација. Не може нико да буде дискриминисан, не може нико да буде угрожен. Али не можете ни ви да намећете овоме друштву те ваше ставове, са којима се ми не слажемо“, закључио је Обрадовић.

 

Цео говор Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде: