Поводом скандалозних изјава председника странке “Српска десница”, на оснивању одбора те странке у Бујановцу 23.10.2019, општинска организација Српског покрета ДВЕРИ, издаје саопштење:

Најоштрије осуђујемо профашистички говор и претње Мише Вацића, упућене другим странкама, као и припадницима других националности у Бујановцу. На оваквом осетљивом подручју, кад је становништво слуђено разноразним причама о разграничењу, размени територија, фали само једна искра која може, ионако једва стабилизовано међунационално стање да претвори у пожар, што ником нормалном у Бујановцу не треба.

Овај “политичар”, иде тако далеко да прети расељавањем, по њему неподобних, па чак напада једног од малобројних правих интелектуалаца српске националности у граду и његову породицу.

У свему овоме има елемената тешких кривичних дела и очекујемо да се овиме позабаве и надлежни правосудни органи.

Надамо се да оваква реторика Мише Вацића, који као индивидуа не заслужује никакву пажњу, није смишљена у некој другој кухињи, да би се овај народ заплашио, и касније прихватио било какво решење приликом решавања коначног статуса Косова и Метохије.

Општинска организација ДВЕРИ – Бујановац

(Фото: SkyProduction)