Док пољопривредни произвођачи у Бујановцу своје проиозводе продају по тротоарима, као у неким неразвијеним Афричким земљама, јер не могу да плате ни таксу на пијачним тезгама, председник Републике се задњим изјавама на састанку у Охриду залаже за бржи транспорт Албанских производа, напоменувши притом – парадајз.

Оваква његова и по националне интересе недопустива изјава, је катастрофална за нашу пољопривреду, у овом случају – повртарство.

Не знамо да ли председник зна да је Албанија приморкса земља и климатски много погоднија за узгој повртарских култура, тако да наши произвођачи никако не могу да им буду конкуренција. Само у Бујановцу на пример, где се бостан традиционално гаји више него у остатку Србије, производња је десеткована баш због увоза из Албаније. Да не причамо какве ће то последице имати по Лесковачки крај.

Надамо се да су овакве неодговорне изјаве дате у сврху политичког додворавања, али нисмо сигурни коме.

На крају, ради се о земљи (Албанија) са чије је територије извршена агресија на нашу земљу и која не признаје целовитост Србије у овим границама. Предсеник је заборавио и жуту кућу и трговину органима. Сад га одједном интересује трговина Албанским парадајзом, а можда је “парадајз” кодни назив једне друге биљке, која другачије расте, није кварљива и делује смирујуће на људску психу, а обожава је и председников пријатељ Еди Рама.

Општинска организација Двери у Бујановцу