Јучерашњи лажни избори у Чачку показали су да актуелна власт нема легитимитет јер је на локалне изборе изашло далеко мање од 50% бирача. Са излазношћу која дефинитивно није прешла 35% бојкот у Чачку је више него успео а досадашња власт је изгубила поверење Чачана. Када су у послеподневним сатима схватили да је бојкот победио и да ће уз Београд  и друге велике градове Чачак имати најмању излазност у Србији, локални моћници СНС кренули су у отворен изборни криминал и лажирали излазност које уопште више није било.

     У последњих неколико сати бирачка места у Чачку су била буквално празна јер је власт све своје гласаче извела још пре подне. Тада су кренула телефонска позивања и претње да мора да се изађе на изборе, али узалудно. Према званичним подацима излазност у 16 часова у нашем граду је била 27%. Апсолутно је немогуће да се у преостала четири сата подигла за 20% јер није имао ко да изађе. Посебно је смешно да је између 19 и 20 сати наједанпут на изборе изашло скоро 10% гласача. Овакав изборни криминал не би био могућ без договора са осталим учесницима на локалним изборима који су морали да зажмуре на оба ока и дозволе лажирање излазности, а заузврат су награђени преласком смањеног цензуса од 3% и уласком у лажну градску скупштину. Та скупштина града, будући градоначелник и градско веће немају подршку 65% Чачана, они су нелегитимни и њихове одлуке за нас не значе ништа. Ови лажни избори су пропали и морају бити поновљени што пре.

     Уједињена чачанска опозиција у бојкоту после тих нових и ванредних избора има велику шансу да смени тајкунски и криминални режим СНС и СПС који влада Чачком већ осам година. А Милуна Тодоровића и остале који су умешани у ову изборну крађу ће кад-тад стићи снага закона и одговараће због овог озбиљног кривичног дела, као и због много других дела која су чинили током прошлог мандата.

ГрО Двери Чачак