Градска организација Српског покрета Двери у Чачку добија ових дана све више позива забринутих грађана који се питају да ли је почело испуњење раније најаве градоначелника Чачка Милуна Тодоровића да ће мигранти бити трајно смештени и у нашем граду. Да бисмо избегли било какава нагађања на ову тему, јавно позивамо Полицијску управу да саопшти колико тренутно има миграната у нашем граду, одакле долазе, где су смештени и шта је даљи план у вези са њиховим боравком у нашој средини?

        Подсећамо грађане Чачка да је актуелна власт СНС и СПС још 26. марта 2018. године донела скандалозни локални акциони план о унапређењу положаја миграната у Чачку до 2021. године. Још тада смо упозоравали на ове опасне планове трајног смештаја миграната који нису прошли никакву безбедносну проверу. По свим информацијама које круже градом почело је остварење овог плана који је усвојен у скупштини града за време садашње власти. Очекујемо хитан одговор ПУ Чачак и позивамо органе јавне безбедности да не дозволе било какве проблеме које би ови непозвани гости могли да направе у нашем граду. Они би требало да су у прихватним центрима и да наставе свој пут према жељеним дестинацијама на западу Европе а не да слободно шетају широм Србије или да буду трајно смештени у нашој средини без питања грађана Чачка.

Српско гостопримство никада није било спорно, а посебно према невољницима који беже од рата, женама, деци и старцима. Међутим, овде се не ради од избеглицама већ о војно способним мушкарцима од 18 до 28 година. Не смемо себи дозволити глупост да на територију наше земље противзаконито улазе непознати људи без личних докумената, идентитета и било какве безбедносне провере. Шта крију и да ли то треба да буде разлог за забринутост грађана? О свему овоме треба да се огласи и градоначелник Чачка који је својевремено најавио њихов долазак и смештај у нашем граду према договорима са разним међународним организацијама и у складу са сулудом политиком Александра Вучића да насељавањем миграната у празна српска села решава проблем беле куге.

 

ГрО Двери Чачак