На иницијативу Двери, још пре шест година је формиран Фонд за подршку породици и лечење тешко оболеле деце, за који су гласали чак и одборници власти. Касније се испоставило, очекивано, да су били  лицемерни јер је иста странка касније саботирала рад и постојање поменутог фонда.

     Идеја Двери је била да се на системски начин реши или барем помогне у решавању овог ужасног проблема са којим се суочава све већи број родитеља. Град Чачак мора и може да издвоји одређена средства за ову намену, а уз донације које би се сливале у овај фонд сигурни смо да би  многи, ако не и сви угрожени животи били спашени. Битно је да се решавање оваквог проблема приступа системски, а не „инстант“ решењима.

     Иако су тада гласали за овај амандман, СНС и СПС су одмах затим саботирали постојање овог фонда. Упркос томе, позивамо представнике власти да што пре предузму кораке који би оживели овај фонд. Владајуће странке не треба омета чињеница да је ова идеја потекла од Двери, јер слободно могу да се потпишу као аутори, само да се коначно приступи системском решавању оваквог проблема.

     Двери ће, као и свих ових година, наставити да инсистирају на томе.

Информативна служба Двери Чачак