Српски Покрет Двери - Лого
Search

Делегација Двери Чачка данас је посетила Министарство одбране у Београду и предала захтев за хитно утврђивање одговорности свих надлежних за серију акцидената у компанији „Слобода АД Чачак” који су се десили у претходних 15 дана. У делегацији коју је предводио председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић били су и примаријус др Милан Рогановић, председник Двери Чачак, као и чланови Главног одбора Двери из овог града Биљана Рубаковић и Ђорђе Шипетић.

       На конференцији за медије испред седишта Министарства одбране у Београду, др Милан Рогановић рекао је следеће: „Сматрамо да експлозије и пожари који се у овом предузећу дешавају у три наврата за две недеље нису случајност или само ризик посла, већ изазивају бројне сумње, па и спекулације о намерном изазивању експлозија, односно диверзији. Због даљег безбедносног ризика за запослене у компанији и све грађане града Чачка, од надлежних захтевамо:

  1. Смену актуелног руководства компаније „Слобода” у Чачку;
  2. Повратак официра Војске Републике Србије на сва руководећа места у компанији;
  3. Враћање Војске у систем обезбеђења компаније;
  4. Престанак страначког запошљавања и негативне селекције који се под окриљем владајуће СНС годинама спроводе на штету овог предузећа.

Пуна истина о овако безбедносно опасним догађајима се не сме заташкавати, морају се објективно и темељно преиспитати све околности, а политичка припадност никоме не сме бити заштита и никога не сме аболирати од одговорности. Сетимо се само страшне трагедије у предузећу „Милан Благојевић” у Лучанима 2017. године за коју још увек нико није одговарао”, истакао је Рогановић.

Бошко Обрадовић је указао да још увек није разрешена ни афера високе корупције и проневера у вези са трговином оружјем у фабрици „Крушик“ из Ваљева, у којој је оштећена државна фабрика на рачун приватних трговаца оружјем којима је продавано оружје по повлашћеним ценама. Све три поменуте фабрике припадају групацији „Одбрамбене индустрије Србије”, коју чине привредна друштва регистрована за производњу наоружања и војне опреме чији је оснивач Република Србија, односно која послују са капиталом у већинском државном власништву и у складу са законом и актом оснивача. Свим овим фабрикама непосредно руководе Одбори директора, а Министарство одбране, у име Владе Републике Србије, преко Надзорног одбора врши послове који се односе на надзор и управљање над овим друштвима. Прошле године формиран је и Савет за одбрамбену индустрију, чији је председник државни секретар из Министарства одбране, три потпредседника су државни секретари из министарстава привреде, трговине и финансија, а осам чланова су уједно председници надзорних одбора највећих фабрика чланица. По речима Обрадовића, „сада је дошло време да се постави питање одговорности свих овде помињаних функционера у ланцу надзора над радом фабрика наменске индустрије у Србији, а већина њих су партијски намештеници и функционери Српске напредне странке која је очито посебно бацила шапу на војну индустрију”.
 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: