Лични режим и самовоља коју свакодневно, нескривено и апсолутно спроводи председник Републике Србије Александар Вучић преноси и на све његове сараднике. Милун Тодоровић, бивши градоначелник Чачка, коментаришући оставку Весне Дмитрић, начелнице Одељења за урбанизам, каже: „Њен морални и лични чин јесте да због тог догађаја (протест), а тиче се њеног сина и његове девојке, поднесе оставку…“.

     Подсећамо Милуна Тодоровића да Устав Републике Србије гарантује сваком пунолетном грађанину право да самостално одлучује, слободно се креће, мисли, ради и изражава се. Република Србија подстиче разумевање, уважавање и поштовање разлика између њених грађана, као и демократско право на слободу мисли и окупљања!

     Зато не разумемо како се Милун Тодоровић усуђује да горе наведена људска права и слободе као вршилац јавне функције ускраћује грађанима. Шта је следеће: да у духу комунистичких и јуловских политичких комесара донесе писани акт о политичкој подобности чланова породице, родбине, комшија и пријатеља партијских и градских функционера?

     Подсећамо на још неколико сличних „моралних чинова“ које Милун Тодоровић бележи у својој политичкој каријери:

     Све су ово разлози зашто је на лажне локалне изборе у Чачку изашло мање од 35% грађана нашег града, па су представници власти морали да краду гласове и лажно повећавају излазност у вечерњим сатима на изборима на којима опозиција није ни учествовала. Милун Тодоровић може поново да се кандидује за градоначелника у новој лажној градској скупштини у којој ће седети само полтрони власти и нико ко има свој став и слободу да делује самостално од напредњачког режима. То је и логично: нека се лаж и превара локалне власти СНС и СПС оголе до краја и да онда кренемо путем политичких промена у нашем граду.

Градска организација Двери Чачак