Српски Покрет Двери - Лого
Search

Грађани ће брзо морати да врате добијених 100 евра због бројних поскупљења.

Републичка власт је за Нову, 2021. годину грађанима припремила бројна поскупљења: струја, ТВ претплата, гориво, цигарете, банкарске услуге, путарине, а свој допринос даће и локална власт кроз поскупљење пореза на имовину.

      Гледајући нови буџет града Чачка за следећу годину, јасно се виде негативне последице осмогодишње владавине СНС и СПС и планирани нови порески намети за грађане:

  1. Планирана наплата пореза на зараде биће мања за 200 милиона динара у односу на план који је био за 2020, што ће рећи да нема нових запошљавања, већ гашења радних места.
  2. Пројектовани порез на самосталне делатности пада са 3,5 милиона на 2,7 милиона динара, сигурно не због раста пословне активности у нашем граду.
  3. Порез на имовину са овогодишњих 255 милиона идуће године се планира у висини од 400 милиона динара, што је повећање од 56,86%, што значи јасан план да се огули кожа с леђа грађана зато што имају своју и најситнију имовину.
  4. Порез на приходе спортиста, тренера и спортских стручњака планирано повећање 53,33%.
  5. План је и да се од казни у саобраћају приходује 14% више новца, уместо да се ради на превентиви.
  6. Услуге по уговору у јавном правобранилаштву се са овогодишњих 265.000 подижу на 1,15 милиона, или за скоро 500%.

     Поново се по ко зна који пут у градском буџету планирају више година нереализована здравствена амбуланта на Љубић кеју, нови трошкови за градски стадион од 19,5 милиона динара, огроман новац за страначке ботове које грађани плаћају кроз повремене и привремене послове, куповина службених аутомобила, ново кредитно задужење града од 125 милиона и сумњива продаја градске имовине у центру града.

Оно што је занимљиво јесте и чињеница да власт још увек није дала извештај деветомесечног пуњења градске касе из ове године, јер ће то по обичају вероватно дати уочи или на сам дан скупштинске седнице, како би спречили да се на време види комплетна слика пропасти која нам се дешава. Да није тако, већ би се на сва уста хвалили вишковима, суфицитима, новим радним местима  и другим лажним победама, али изгледа да се Вучићев економски тигар олињао. Јер, како другачије објаснити чињеницу да се пуњење републичке и градске касе планира повећањем пореза, акциза и другим поскупљењима због којих ће грађани брзо морати да врате добијених предизборних 100 евра назад у буџет.  

За то време заштита животне средине у Чачку постаје један од наших највећих проблема: сеча дрвећа, загађење ваздуха, нерешен саобраћај у центру града, загађење Мораве – само су неки од проблема са којима се суочавамо. Актуелна власт све то негира и наставља по старом, иако је изабрана на лажним и недемократским изборима ове године. Нема сумње да они мисле да могу шта хоће, али нама остаје да им поручимо да не могу докле хоће и да политичке промене долазе како на републичком тако и на локалном нивоу. После Црне Горе и Републике Српске на ред је дошла и Србија да у следећој години и код нас коначно дође до смене власти.

ГрО Двери Чачка

Фото: poreskoresenje.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: