Пример небриге Градских власти је више него очигледан у случају катастрофалног стања Дома културе у Прељини. Некада један од најрепрезентативнијих објеката тог типа на територији целе Републике Србије, данас под напредњачком влашћу преживљава најтуробније моменте у свом постојању.

Председник МО Двери у Прељини, Јерослав Јовашевић, анализирајући стање у ком се налази некадашњи Дом културе, рекао је да се због небриге одговорних, зграда којом су се Прељинци некада поносили данас претворила у ругло и представља опасност да дође до повређивања оних који би покушали да у њу уђу. 

Упркос обећањима датим од стране господина Милуна Тодоровића у претходном предизборном циклусу да ће Дом културе бити саниран, резултати су очекивано изостали. Очекујемо у склопу најављене кандидатуре, поменутог господина, за други градоначелнички мандат, изнова обећања а резултате сходне претходним.

По решењу надлежног Суда од прошле године власништво над објектом и земљиштем са Републике Србије пренето је на град Чачак. Изражавамо бојазан да је небрига о Дому културе смишљена активност као припрема да се уз изговор, објекат и земљиште отуђи и пређе у руке појединаца који су блиски локалним властима. Наглашавамо да је Дом културе у Прељини изграђен искључиво средствима и радом мештана Прељине у послератном периоду и деценијама био на понос Прељинаца.

ГрО Двери Чачак, МО Прељина

[ngg src=“galleries“ ids=“95″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]