Српски покрет Двери нема ништа против уређења града којима је прекопотребно уређење. Али, Двери се противе лоше изабраним приоритетима приликом одабира локација за реконструкцију, а које су ништа друго до обично шминкање града да би се грађани довели у заблуду како се ради о напретку Чачка.

     Док се Чачани и даље гуше због саобраћајног колапса, издувних гасова, закрчених тротоара и бројних других инфраструктурних проблема, док Чачани са просечном платом од 250-300 евра једва спајају крај са крајем, Милун и екипа Шојића шминкају бедем и друге локације, најчешће у близини Милунове подрумске приватне собе за гледање филмова.

     Оно што је нарочито скандалозно је вишеструко преплаћена цена тих радова. Само на примеру реконструкције бедема и градске плаже (ако занемаримо потпуно одсуство укуса и накарадност решења) могли смо да видимо како цена квадрата бехатона преко ноћи скочи са просечних 15-18 €/m² на напредњачких, невероватних, преко 70 €/m². На примеру, рецимо, бедема то је врло лако доказиво, простом рачуницом, где је 1480 метара дужине бедема, и око 2 метра ширине, плаћено невероватних 33,5 милиона динара. Осветљење и остали мобилијар могу чинити максимално трећину ове суме.

     Јасно је да су грађевински радови најбољи начин да се извлаче велике количине новца. Где је завршио оволики вишак новца знамо сви врло добро, али зашто тужилаштво ћути и поред очигледно сумњиво утрошених јавних средстава, то не знамо. Односно, претпостављамо да је опет реч о страначкој контроли дела тужилаштва у Чачку.

     Очигледно да је СНС-џеп превише дубок и незасит и да је одржавање овог недемократског система на власти превише скупо за одржавање, јер стална потреба за новим милионима тражи нове грађевинске радове, колико год они често били бесмислени и лоше изведени. Није битан квалитет и смисленост радова, битан је проценат и крајња цена, а то видимо и из најављене реконструкције градске пијаце, са фантомским конкурсом и фантомским избором идејног решења.

     У ту сврху, ради обезбеђења иницијалних средстава, потребно је продати сву имовину Чачка (зато и даље немамо попис имовине града) и задужити се до крајњих граница, без обзира што се Чачак од тога неће моћи опоравити дужи период, након пада Вучићевог режима.

      Двери вам обећавају да ћемо одмах по доласку на власт проверити сваки динар који сте потрошили и да ће неко због ових радњи морати да одговара. Зато нека добро размисле сви који учествују у овим неделима против Чачка и његових грађана.

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Фото: infopress.rs