Чачански медији су дана 24. фебруара 2020.године објавили да је душевни болесник М.М. у ноћи између суботе и недеље упао у кафе ,,Дистрикт“ наоружан секиром и чекићем и том приликом насумично ударао госте кафића и нанео им само лакше телесне повреде и то пуком срећом.

Дежурни заменик тужиоца Јелена Ћурчић је оквалификовала дело као ,,обично насилничко понашање“, иако је приведено лице раније било вишеструко осуђивано. У том смислу је била у обавези да приведеном лицу одреди меру притвора! У конкретном случају било је основа за обавезно одређивање притвора по члану 211. став 1. тачка 3. и 4. ЗКП-а.

Обзиром да тужилац није ставио предлог за одређивање притвора, насилник је одмах пошто је пуштен на слободу дошао у кафић ,,Дистрикт“ и насилно покушао да уђе на врата. Радници су спречили поновни улазак закључавањем врата локала.

Тужилаштво у Чачку, односно Јавни тужилац Ивана Костић, и њен заменик Јелена Ћурчић, поступајући у наведеном случају, су исти они који гоне Председника одборничке групе Двери и члана Председништва Двери Александра Танасковића, по основу „насилничког понашања“ за „тзв. повреду папиром“ и „послат пољубац Председнику скупштине града Чачка“, односно због радњи које благо речено, не представљају елементе ни једног кривичног дела!?

Грађани Чачка треба добро да се замисле колико и да ли је јавно тужилаштво у нашем граду независтан државни орган и колико је у стању да се стара о безбедности грађана или је само продужена рука локалне СНС клике на власти.

И зато БОЈКОТ!

Информативна служба ГрО Двери Чачак

Фото: ca.os.jt.rs