Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Србија је вероватно једина земља у свету где грађани издвајају новац за здравствено осигурање, а онда када им је неопходна здравствена заштита принуђени су да плаћају приватне клинике и приватне лекаре. Ова чињеница је најбољи показатељ потпуног распада здравственог система у Србији, а чачанска болница, која тренутно пролази кроз најгори период у својој историји, је највернији представник оваквог стања.

     Ништа ново нећемо рећи када тврдимо да је страначко запошљавање и потпуна небрига државе према здравственим радницима који имају најниже плате у Европи, уништило градску болницу коју запослени свакодневно напуштају. Међутим, оно што нас од скоро додатно брине јесте информација да је чачанска болница остала без кардиолога и да се Чачани упућују у крагујевачки КЦ, који је ионако преоптерећен доласцима из великог дела Србије, или на приватне клинике.

     По питању здравствене заштите у Чачку, „црвена лампица“ је одавно морала да се упали, а овај податак би хитно морао да упали и аларм и да се хитно донесу мере за санирање овог проблема. Надамо се и позивамо градско и државно руководство да одустану од сулудих пројеката где се планира потрошити на стотине милиона евра – изградња националног стадиона, шминкање микро-локација, субвенционисање фантомских пројеката особама блиских властима… – и да их хитно преусмере на систем здравствене заштите, односно на унапређење положаја здравствених радника пре свега.

     Ето докле су нас довели СНС и СПС после осам година власти: лекари и др. медицински радници су се разбежали широм света или у приватни сектор, они који су остали раде у ненормалним условима па и не можемо очекивати квалитетно обављен посао, а грађани су приморани да подижу кредите да би се излечили у приватним клиникама (иако уредно плаћају здравствено осигурање), јер би у супротном морали да чекају месецима на заказани преглед када би већ било касно. Чак и децу лечимо СМС-порукама док власт троши на стотине милиона на геј-параде, националне стадионе које нема ко да посети, приватне и бројне друге сулуде пројекте.

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Фото: cacakuzivo.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: