Познати коментар грађана – „добро би било да су избори сваке године јер једино пред изборе се уради нешто ваљано у граду“ – ће и овога лета кружити Чачком, али волели би када бисмо заиста имали нечему да се радујемо. Односно када штета не би била далеко већа од „користи“ у случају уређивања комплекса око градског стадиона.

     Под плаштом ванредног стања, чачанска власт наставља са шемама и комбинацијама погубним по град Чачак. При том не мислимо само на још један намештен тендер и, вероватно, поново вишеструко преплаћену цену радова као у случају реконструкције бедема, већ, пре свега, указујемо на погубност оваквог извођења радова – асфалтирање и бетонирање чачанске оазе зеленила и пријатне климе. Осим што се оглас за тендер за ове радове не може наћи на сајту града, већ, вероватно, само код „буразерских“ фирми, питамо када и да ли је расписан јавни конкурс за израду идејног решења уређења градске плаже, на основу кога би се изводили радови.

     Једини документ за који знамо јесте накарадни План детаљне регулације СЦ „Младост“ који предвиђа асфалтирање већег дела површина (видети слику). Или се радови изводе према замислима страначког војника, директора СЦ „Младост“, који нема знање ни свој посао да обавља, а камоли да се бави пејзажном архитектуром.

     Наравно, ово су све питања реторичке природе јер знамо да актуелна власт не зна за понашање другачије од намештених тендера, извлачења новца из грађевинских радова, сече дрвећа и бетонирања зелених површина. Наравно да незналице из власти, махом купљених диплома не знају за јавне конкурсе за израду идејних решења где би се кроз здраву конкуренцију дошло до најлепшег могућег решења.

     Двери када се буду питале, након првих поштених и слободних избора, јавни конкурси ће бити редовна пракса, а врхунска архитектонска решења за јавне просторе и објекте ће красити град на Морави. Ево како би изгледало једно од решења које би се појавило на том конкурсу, а које смо презентовали прошлог лета. Ту се најбоље види огромна разлика између Двери и актуелне власти „шема и комбинација“.

ГрО Двери Чачак

[ngg src=“galleries“ ids=“203″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]