Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri demantuju DRI

DRI iznosi neistine, obmanjuje javnost, guši demokratiju i služi režimu, jer je dala nalog da se vrši vanredni inspekcijski nadzor nad Dverima.

Državna revizorska institucija se, pored toga što je primenila mere nadzora nad Srpskim pokretom Dveri koje nije ni nad jednom drugom političkom organizacijom, stavila u funkciju dodatnih napada režima iznoseći neistine u svom saopštenju da ne vrše vanrednu kontrolu Dveri.


Po nalogu DRI, vrši se vanredan inspekcijski nadzor Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i pre isteka roka koji je Dverima dala DRI za otklanjanje sitnih grešaka, a koje se odnose na usklađivanje opštih akata, uglavnom pravilnika i uputstava o radu organa stranke iz oblasti unutrašnje organizacije.


Još jednom ističemo da nismo imali i nemamo nikakav problem što su Dveri pod lupom institucionalnog nadzora i da svako treba da radi svoj posao da bi država funkcionisala. Problem je što kad bi te iste institucije isti stepen nadzora izvršile nad strankama vlasti, svi sadašnji lideri i odgovorni u vodećim strankama počev od Vučića i Dačića bi odavno bili krivično gonjeni i osuđeni.


Na žalost, DRI, kao i druge institucije države pokazale su da nisu nezavisne, a to znači da su temelji države ozbiljno poljuljani i da će smenom režima Aleksandra Vučića jedino lustracijom i moći da se stvore uslovi za izgradnju jakog demokratskog društva koje počiva na snazi institucija, a ne na sili smenjivih vlasti.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: