Несврсисходно трошење народних пара од стране локалне власти значи само једно: да пара има превише, да не знају како да их на најбољи начин употребе и да им је лична корист једини циљ.

     Прошле недеље били смо сведоци необичне појаве. Цео град је био окићен некаквим Информатором општине Горњи Милановац за 2020. годину. Било га је свуда, по поштанским сандучићима, оградама и тротоарима. Попут летка неке илегалне револуционарне организације дељен је некако тајновито и без икаквог реда. Наравно, луксузна штампа, без ознаке ко је издавач, колики је тираж и ко га је штампао. На корицама је само одштампана званична адреса сајта општине Горњи Милановац.

     Садржај Информатора је, такође, проблематичан. Он очигледно представља само рекламни памфлет странке на власти и ништа више од тога. Нема у њему ничега што грађани нису по сто пута чули и видели путем различитих медија. Он буквално вређа интелигенцију људи. Боље би било да су одштампали информатор са информацијама и извињењем грађанима о томе која све обећања нису испунили, шта је требало да ураде, а нису и шта су по два или више пута непотребно и погрешно радили. Такође, предлажемо да општинска власт одштампа мање луксузан информатор са конкретним подацима о томе ко колико троши на репрезентацију, возила, колико су плаћени различити послови, ко их је и колико пута добио и како.

     Мислимо да је проблематично и то што су дистрибуцију Информатора вршили радници ЈКП службеним возилима и у радно време. То није њихов посао и ово је чист пример злоупотребе јавног предузећа, које финансирају грађани, од стране власти.

     Најзад, колико смо могли да видимо, највећи број Информатора је завршио по тротоарима и у контејнерима, а грађани су се преко друштвених мрежа жалили да нису били „згодни ни за подлагање ватре“. Дакле, бачене паре, са којима су, ако ништа друго, могле да се помогну породице слабијег материјалног стања.

 Медијски тим ОО Двери Г. Милановац