Иако огромна већина нас нисмо примали госте за крсне славе, нити смо ишли у госте, на славља и сахране, избегавали смо гужве и носили маске. Док су на другој страни отварани шопинг центри, игране дерби утакмице, ишло се на летовање у иностранство, пунили кафићи, хацијенде и сплавови, и штошта славило.

     На почетку овог данашњег обраћања јавности желимо да пре свега поновимо наш захтев са претходне конференције за новинаре, а који се односи на хитно сазивање ванредне седнице скупштине општине са само једном тачком дневног реда:

  1. Ребаланс буџета и обезбеђивање средстава за лечење деце.

Јер још увек има времена, а посебно би поновили врло прецизна образложења овог захтева:

     На жалост, не реаговање надлежних на петицију коју су грађани покренули и са више од 5000 потписа предали најбоље говори о карактеру ове власти.

     Зашто би нас онда чудило и све што се дешава са епидемијом КОВИД 19? Шатор (са ратном маскирном мрежом!?) и контејнер испред Дома здравља, шта је следеће? Делиће се болеснима бројеви као некад испред Дафимент банке и западних амбасада? Поставиће нам бурад да ложимо ватру како би се огрејали или плинске грејалице (мала је разлика)? Јасно је да је намера Владе и инструментализованог кризног штаба да се лагано и поступно дође до потпуног затварања сличног ономе како је било у марту и априлу, јер су се летос опекли када су на пречац хтели да уведу ванредно стање.

     Поставља се питање да ли је коначно циљ да се путем застрашивања преко медија где се непрестано врте подаци о броју оболелих и умрли у региону, Европи и на свету и упоређује са стањем код нас, створи повољна атмосфера како би што већи број грађана просто похрлио да се вакцинише када већ купљена, а још неиспитана вакцина стигне?

     Али и то треба дочекати, а шта до тада? Када смо већ испустили пола године од славодобитног укидања ванредног стања и проглашења победе на вирусом уочи избора, а да у међувремену ништа нисмо урадили како би што спремније дочекали јесен и нови талас, који је могао бити и сасвим обичан сезонски грип. Сетимо се да је председник СНС-а још у септембру упозорио нацију да 1. новембра очекује судар два грипа, оног сезонског и овог вештачког КОВИД-а. У међувремену смо у Горњем Милановцу добили префарбане цигле на болници.

Нећемо овога пута ништа да предлажемо, већ питамо надлежне:

     У међувремену народ ће опет бити крив за ширење епидемије. Иако огромна већина нас нисмо примали госте за крсне славе, нити смо ишли у госте, на славља и сахране, избегавали смо гужве  и носили маске. Док су на другој страни отварани шопинг центри, игране дерби утакмице, ишло се на летовање у иностранство, пунили кафићи, хацијенде и сплавови, и штошта славило.

Медијски тим ОО Двери Горњи Милановац