Влада Републике Србије је по хитном поступку послала Скупштини Србије на усвајање измене Закона о водама по којима ће бити омогућено давање водног земљишта, које је у јавној својини, у закуп путем јавног надметања, писменим понудама, али и непосредном погодбом. Српски покрет Двери је апсолутно против тога и сматрамо да се на овај начин отварају врата за нове случајеве крупне корупције.

       Одавно је јасно да актуелни режим не ради ништа у корист грађана Србије, већ искључиво у сопствену корист и корист крупног капитала, а предлог измена Закона о водама је ништа друго него покушај легализације корупције, односно измене овог закона имају за циљ да водно земљиште дају у руке власницима сплавова и онима који се баве експлоатацијом шљунка и то директном погодбом.

Нажалост, поред актуелног режима СНС-а и СПС-а, држави Србији и њеним грађанима није потребан никакав други непријатељ. Они доводе најпрљавије технологије у нашу земљу, технологије које уништавају животну средину, као што је случај са „Рио Тинтом“ у долини Јадра и Рађевине, као што је случај са фабриком гума у Зрењанину, затим давањем дозвола за минихидроелектране где тзв. инвеститори стављају у цеви читаве реке, а сада имамо и овај најновији случај да се и водно земљиште жели дати у закуп. Очито је да су размере распродаје Србије и отуђења наших природних ресурса у руке сумњивих инвеститора и странаца под овом влашћу бескрајне.

Српски покрет Двери сматра да здрава животна средина нема цену и зато још једном истичемо да се мора променити не само актуелна власт, већ да се мора променити читав систем како би будуће генерације имале право и шансу на квалитетан и здрав живот.

 

Инфослужба Двери