Српски Покрет Двери - Лого
Search

Када нас у фамозном Куриру прозове Драган Марковић Палма износећи тврдњу да Двери и Бошко Обрадовић у Јагодини немају подршку то онда значи да смо на добром путу. Поводом тога у свом кратком саопштењу одговорио бих господину Марковићу.

„Чињенице да смо као градска организација Српског покрета Двери дочек председника Обрадовића морали да организујемо без претходне најаве у медијима и у строгој тајности као и да наша окупљања више личе на окупљања прогнаних хришћана  за време римских императора, на пример Диоклецијана чији бисте модел власти господине Марковићу радо пресликали на Јагодину, говоре само о нивоу демократских потенцијала наше локалне самоуправе а никако о подршци коју уживају опозициони лидери у Србији а самим тим и у Јагодини. За разлику од режима господине Марковићу, ми немамо и не желимо инструменте уз помоћ којих људе развозите аутобусима по политичким скуповима за које у том тренутку процените да су „важни“.

А када смо код људи које иначе посматрате као бројеве важније је говорити o броју људи који су кријући се од фотоапарата и камера прилазили лидеру Двери током шетње кроз Јагодину коју ми, као што рекосте желимо да ослободимо.

Занимљив је и број људи које могу окупити Ваши коалициони партнери, Српска напредна странка у Јагодини, која да се изразим Вашим речником, на скупове подршке режиму одлази као квочка са 8 пилића. Притом Ваши коалициони партнери који на изборима нису добили подршку да би са Вама учествовали у власти већ су кампању темељили на противљењу и негирању свега о чему причате већ годинама избегавају одговоре на много важнија питања и много важније бројке о којима се данас у јавности нити пише нити говори. Ресурсима и ресорима које сте им поверили  напредњаци располажу као недостојни наследници дедовином трошећи новац на скупе аутомобиле, ексклузивна летовања и зимовања, луксузну гардеробу и провод.

Управо интернет портал Глас Поморавља писао је о „белој кочији финансијске директорке болнице“, стању у болници, путовањима страначких кадрова по ииностранству и тако даље. Где су бројке о старим и новим радним местима и шта раде људи формално задужени за привреду Јагодине, како се лече наши суграђани, у ком је стању јагодинска болница, шта је са најављиваним скенером, у којим условима раде радници у фабрикама индустријске зоне и да не набрајам све што већ знају и врапци на грани које спомињете.

Ти врапци увелико причају и о оној кокошки која са својим пилићима врши нужду свуда по дворишту док домаћин то толерише. О тој странци, СНС-у, вашем коалиционом партнеру, броју људи који их подржава и несразмером учешћу у власти у односу на стварну подршку међу грађанима, треба причати а не о по Вашем мишљењу Дверима које „у Јагодини нико не подржава“. Њих из СНС-а у Јагодини укупно нема ни за један омањи кафански сто у ћошку кафане о којој говорите али се већ годинама преједају и попут сипца изједају наше друштво изнутра кријући се иза Вас и ослањајући се на силу репресивног режима Александра Вучића а све на рачун и штету пореских обвезника Јагодине али и Србије у целини.
С обзиром да „орао не једе муве“, не видим потребу да се „велики баве малима“.

Ви само радите свој посао за који сте признајемо, на овај или онај начин, вољом грађана изабрани, а ми ћемо се својим радом трудити да грађанима преставимо нови, другачији и праведнији пут док ће о бројкама говорити управо наши суграђани након првих следећих избора на које Двери буду изашле, наравно говорим притом о оним фер и поштеним изборима које ћемо изборити за случај да их не добијемо.“

Председник ГрО Двери Јагодина

Стефан-Вук Милановић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: