Бошко Обрадовић: Драган Ј. Вучићевић пети пут судски доказани лажов

        Режимски таблоид „Информер” до сада је изгубио пет судских процеса по тужби председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића. Три од ових пет судских пресуда већ су правоснажне, а „Информер” је кажњаван за бројне лажи јер је Бошка Обрадовића називао „фашистом, трговцем белим робљем, издајником, слугом НАТО-а или неким ко спрема крваво насиље у Београду”.

У међувремену стигле су још две првостепене пресуде против „Информера”. Виши суд у Београду казнио је Драгана Ј. Вучићевића са 80.000 динара због морбидне и монструозне измишљотине да је „Бошко Обрадовић наредио жестоке нападе на Александра Вучића како би му изазвао срчане сметње све док не умре”. Исти суд такође је казнио Драгана Ј. Вучићевића са 60.000 динара због повреде угледа и части Бошка Обрадовића за кога је „Информер” лажно тврдио „да је на тајном састанку обећао Американцима да ће ако дође на власт признати Косово”.

Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „У пет судских процеса које сам иницирао Драган Ј. Вучићевић је постао судски доказани лажов, а замислите колико је још сличних судских поступака против истог.  Колико још пресуда треба да се догоди да би свима постало јасно да „Информер” није нормална дневна новина већ најцрње пропагандно гласило владајуће странке које се свакодневно обрачунава са политичким противницима власти, користећи сва могућа недозвољена и противзаконита средства, као што ове пресуде показују. Размере лажи, клевета и безочне негативне кампање против лидера опозиције у овом медијском одбору СНС су прешле све границе. Упркос свим судским пресудама које су изгубили, као и свим медијским анализама да на насловној страни овог таблоида ретко када може да се прочита истина већ углавном само лажне вести – они и даље настављају са истом праксом, богато спонзорисани од државних фирми и од народних пара које им се додељују са свих нивоа власти. Једино решење за овакво медијско зло јесу много веће финансијске казне за изнете лажи, као и забрана комплетног тиража новине која констатно крши закон и све професионалне новинарске кодексе. Оно што је овде најважније јесте да после смене власти морају да одговарају не само њени највиши функционери који су уплетени у низ криминалних и коруптивних афера и пљачки државног буџета већ и овакве најверније њихове слуге у свету новинарства, као што је Драган Ј. Вучићевић, које медијским лажима одржавају на власти један недемократски и криминални политички систем”. закључио је Обрадовић.