Грађани Књажевца су веома забринути због непроверених информација које круже, да је члан општинске​ Управе и стручно оперативног​ штаба заражен корона вирусом.

     Ради се дакле о лицима која су свакодневно у контакту са бројним​ волонтерима, здравственим радницима, геронтодомаћицама на територији читаве општине. Сматрамо да је боље одмах​ саопштити истину, ма колико била непријатна, него допустити спекулације.​ Од свега је​ најстрашније и најнеодговорније​ прикривати реално стање.
     Зато позивамо надлежне да без оклевања прецизно​ информишу јавност​ о броју позитивних на КОВИД-19 у општини Књажевац​ ​ и тако спрече спекулације које круже градом и додатно​ шире панику.

     Да ли је тачно да је међу зараженима и члан општинске Управе и општинског штаба? Ако је то тачно, ко ће управљати општином, јер сви са којима је заражени​ долазио у додир​ морају бити изоловани и тестирани? Адекватну заштиту и превенцију ширења болести можемо да остваримо само ако се сви, без изузетка, будемо​ придржавали мера заштите.

     Тражимо од одговорних да умире јавност демантујући спекулације о заражености или да под хитно примене све неопходне мере и спрече да Књажевац буде ново жариште заразе корона вирусом.

     Шта год да је истина, имамо право да је сазнамо и заштитимо своје породице и себе на адекватан начин.

     Истина и преузимање одговорности за даље поступке​ је једини могући излаз из овакве ситуације, у којој су угрожени људски животи.

Двери Књажевац