Српски Покрет Двери - Лого
Search

Позивајући се на право на одговор на јучерашње саопштење Лиге социјалдемократа Војводине у коме је речено да је Виши суд у Београду одбио кривичну пријаву Српског покрета Двери против Ненада Чанка, који као подносиоци још увек нисмо добили (а поставља се питање како они јесу), остајемо први тврдњи да је лидер ЛСВ изазивао верску нетрпељивост, повредио слободу исповедања вере и вршења верских обреда, угрожавао сигурност и удруживао се ради вршења кривичних дела из чланова 131, 317, 331, 343 и 346  Кривичног закона Републике Србије. Очекивано је било да тужилаштво не сме да покрене ништа против коалициног партнера СНС.

       Како је ова режимска странка у свом саопштењу изнела низ оптужби на рачун Двери, желимо да их подсетимо да Српски Покрет Двери – за разлику од њих – не служи ни владајућем режиму ни страном фактору, да представљамо аутентичну и модерну српску десницу и да смо били, као што ћемо увек и остати, на бранику интереса Србије и српског народа.

Уз стални жал за комунистичком Југославијом, ЛСВ наставља да подржава аутономаштво и сепаратизам у Војводини, желећи да од већинског српског народа направи националну заједницу као и све друге, али то неће проћи јер је Србија држава српског народа и свих грађана који у њој живе. ЛСВ и Ненад Чанак не раде то што раде за џабе: они исисавају народне и  државне паре из буџета захваљујући свим државним функцијама и корупцији у јавним предузећима која воде од 2000. године до данас, од ДОС-а до СНС-а. Чанак практично две деценије не излази из власти и живи од наших пара као „бубрег у лоју”, а и данас је део СНС власти у  Новом Саду.

Чанак је својевремено промовисао програм под називом „Војводина Република”, разбијао таблу са зграде РТС-а у Новом Саду, качио заставе сепаратистичке Каталоније, заговара да се у Сребреници десио геноцид и да наша деца то треба да уче у уџбеницима, потписник је срамног предлога  скупштинске резолуције о геноциду у Сребреници, признаје лажну државу Косово, заговара измишљену црногорску православну цркву регистровану у полицијској станици на Цетињу, меша се у унутрашња питања СПЦ и Црне Горе, отворено подржавајући црногорске неоусташе.

Предлог његовог коалиционог партнера Оџића да се регионални војвођански идентитет уведе у следећи попис, што договарају са СНС министром Горданом Чомић, финале је ове континуиране антисрпске политичке делатности Ненада Чанка и ЛСВ, са циљем разбијања Србије, српског народа и нашег националног идентитета. Само кад би још могао да од СНС добије и војвођанску полицију да може да хапси и стреља као његови идеолошки комунистички преци – где би му био крај?

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: