Пре само неколико дана, када су новинари на конференцији за медије упитали министра Шарчевића хоће ли све школе у Србији започети нову школску годину на време, тј. 01.09.2020 године, он је одговорио да хоће, осим што постоји могућност да деца на Косову и Метохији, која похађају градиво по српском образовном систему, не пођу на време због, како је рекао, негативне епидемиолошке ситуације. И све би то било у реду да су чињенице које је изнео министар биле истините.


      Међутим, министар је изнео неколико неистина које је, под изговором епидемиолошке ситуације, изрекао на поменутој конференцији чиме је обмануо српску јавност.
 
Као прво, епидемиолошка ситуација на КиМ, а посебно у српским срединама, ни приближно није таква да није могуће организовати наставу по плану и програму српског министарства као и у остатку Србије, јер то говоре званични извештаји епидемиолошких служби у српским срединама,који раде по српском здравственом систему (још увек).
 
Као друго, то није разлог што ђаци основних, средњих школа, као и факултета на КиМ, првог школског дана, у новој школској години нису сели у своје клупе. Министар Шарчевић обмањује српску јавност тиме што деци на КиМ није дозвољен одлазак у школске клупе НЕ ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ, већ због наређења шиптарских власти које су изричито наредиле свим директорима школа и деканима факултета да ђаци и студенти на КиМ неће ићи у школе до 14.09.2020 године и да ће, ако се буду оглушили о ту наредбу, сви директори, декани и наставно особље бити ухапшени и експресно осуђени на 2 године затвора, а ђаци и студенти насилно, уз асистенцију косовске полиције, бити истерани из образовних установа. Младен Шарчевић је ову чињеницу лицемерно сакрио изјавом да ће деца на КиМ до 14.09.2020 године наставу пратити онлајн, а заправо је истина да министар просвете у Влади Србије стриктно поштује све Тачијеве наредбе и захтеве.
 
Такође, министар Шарчевић је прећутао и истину да је настава на КиМ пролетос прекинута у српским срединама раније него у Србији, такође по изричитој наредби терористичке власти из Приштине, иначе министрових коалиционог партнера у тој истој власти.
 
На питање директорима и наставном особљу зашто ђаци и студенти не иду на наставу, они „храбро“ слежу раменима, у жељи да можда нешто и кажу, али слатке шиптарске плате и верност канцелару Ђурићу се не испуштају из руку тако лако, таман да то кошта необразовања и њихове, а не и наше деце. Необавештени, уцењени и уплашени родитељи ћуте, а највећу цену плаћају српска деца. Поготово ђаци прваци, којима ће први школски дан у животу остати,не у драгом, већ у никаквом сећању.
 
Директан кривац за ову нечасну работу је министар Шарчевић и његово министарство, односно комплетан издајнички режим који тренутно влада у Србији. А све ово је директна последица потписивања тзв. Бриселског споразума, по коме су, као на тацни, терористима предате све српске институције на КиМ. Пре свега полиција, судство и тужилаштво, који данас треба да туже, хапсе и суде српским учитељима, наставницима, професорима, директорима школа и деканима факултета, који не поштују законе својих џелата. Актуелни режим у Србији треба да зна да смо свесни чињенице да је ово њихов заједнички пројекат са коалиционим партнерима у Приштини.
 
Господине министре, ако је и од вас, много је! (ОВО ВАС НАМЕРНО ПИШЕМО МАЛИМ СЛОВОМ). Да ли вас је због тога, макар мало срамота? Али, и то ће се врло брзо променити, на вашу очигледну жалост.
 

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ И БОГ ПОМОГАО!
 

ПО Двери за Косово и Метохију