Увођењем ковид пропусница, тзв. Кризни штаб који је изгубио сваки кредибилитет у јавности, као и Влада Србије ако то сутра потврди, дискриминишу скоро половину грађана Србије. Наиме, по званичним подацима, половина популације у Србији је вакцинисана, што значи да ова недемократска и коруптивна власт планира да дискриминише другу половину становништва у Србији и да им на тај начин наметне обавезну вакцинацију.

      Српски покрет Двери сматра да ће ови аусвајси 21. века само још више појачати поделу међу грађанима Србије и уместо да држава смањује поделе и сукобе, она их продубљује. Иако се у јавности представљају као највећи заговорници вакцинације, представници актуелне власти у пракси су највише допринели да се људи не вакцинишу. Ко може да верује једном Лончару и Кону? Својим контрадикторним мерама, наметањима и претњама направили су хаос у нашем друштву и огроман број људи нема више никакво поверење у власт и њихове потезе по овом питању. Овакво је стање и међу присталицама власти.

Владајући режим је дискриминаторски, неискрен и популистички. Јер како другачије објаснити увођење ковид пропусница ако се и вакцинисани могу заразити и преносити вирус КОВИД-19?! Да ли ће бити уведене и посебне ковид пропуснице за вакцинисане да би се проверило да ли су и они заражени? Чиме то невакцинисани угрожавају вакцинисане?

Још је нејасније увођење ковид пропусница, ако се већ уводе, само у угоститељске објекте, али не и у тржне центре, супермаркете, спортске хале и концертне сале где се такође окупља велики број људи, итд. Да ли је ово само прва фаза и шта још следи касније? Очито је да се овај режим игра са државом јер жели прво да види потенцијалну реакцију грађана како би наставили да ковид пропуснице уводе и на свим другим нивоима.

Зато морамо рећи одлучно НЕ оваквом кршењу Устава и укидању основних људских права и слобода и супротставити се увођењу својеврсног апартхејда у Србији. Вакцинација мора бити добровољна и нико не сме бити дискриминисан по том основу. Поделе на вакцинисане и невакцинисане грађане су нам крајње непотребне. То је питање права на приватност и загарантованог уставног права да свако сам одлучује о своме здрављу. Захтевамо од Владе Србије да на сутрашњој седници не усвоји ову погрешну, дискриминаторску и антиуставну меру.

 

Инфослужба Двери