У протеклих неколико дана из више извора добили смо информације о насељавају миграната у ближој и широј околини Крагујевца. Градска организација Двери Крагујевац изражава најдубљу забринутост због оваквих информација и захтева од градоначелника, Радомира Николића да се одмах обрати јавности и потврди или демантује ове тврдње.

Шумадинце краси традиционално гостопримство и потреба да се помогне људима у невољи али бојазан од насељавања миграната и потенцијалних опасности које они са собом носе буде, такође традиционалан, нагон за очување властитог идентитета, породице, имовине и православне вере.

Шумадинци не подржавају идеју председника СНС, којој припада и градоначелник Крагујевца, да мигранти могу да „позитивно“ утичу на пораст наталитета. Згрожени таквом идејом, захтевамо од градоначелника Радомира Николића да се обрати јавности и изнесе свој јасан став о томе.

Градска организација Двери Крагујевац позива суграђане на стрпљење до градоначелниковог обраћања. Наредне кораке за заштиту наших традиционалних вредности предузећемо у зависности од онога што будемо чули од оних чији је посао да брину о општем интересу.

ГрО Двери Крагујевац