Српски Покрет Двери - Лого
Search

У моменту када Српски покрет Двери радосно прима вест о исправљају вишедеценијске историјске неправде и о додели имена једној од градских улица у Крагујевцу по Ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, на површину избија још један скандал и превара градских власти и коалиционих партнера СНС.

Наиме, према раније објављеним, а очито лажним информацијама, иницијативу за доделу имена улици Ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића Скупштини града Крагујевца поднео је локални одбор ПОКС и ту иницијативу је прихватио надлежни одбор. У међувремену у јавности се појављује истинита информација, да је иницијативу поднела група грађана са подручја једне сеоске Месне заједнице те да ће улица у поменутој сеоској МЗ понети име вође „Трећег српског устанка“ и команданта ЈВуО. Предлог ПОКС претходно је одбијен као некомплетан. На овај начин ПОКС који је у коалицији са СНС и чији поједини истакнути функционери врше највише државне функције, покушава да обмане крагујевачку и ширу јавност приписујући себи непостојеће заслуге. Са друге стране, крагујевачка локална самоуправа у препознатљивом духу наследника најмрачнијих комунистичких тековина наставља да маргинализује лик и дело великог ђенерала додељујући му улицу у руралном подручју, далеко од центра града уз напомену да једна од највећих градских улица у строгом центру још увек носи име, у најмању руку, контроверзног комунистичког команданта Саве Ковачевића.

Српски покрет Двери у Крагујевцу је згрожен оваквим развојем догађаја и најоштрије осуђује покушај обмане грађана од стране власти и њених партнера из корпуса лажне опозиције. Учинићемо све да се ова неправда коначно и заувек исправи.

ГрО Двери Крагујевац

Фото: www.glassumadije.rs/

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: