Градска организација Српског покрета Двери Крагујевац са гнушањем одбацује политикантска оправдања данашњег урушавања својеврсног бисера градске архитектуре, зграде Тржнице на Милошевом венцу од стране надлежних из локалне самоуправе.

Сасвим је извесно да је до урушавања културног и историјског наслеђа Крагујевца дошло због неадекватно предузетих радова и избегавања постављања квалитетне заштите објекта. Нестручност, немар и вођење градских послова по буразерском принципу а под плаштом штедње још једном прескупо плаћамо.

Двери инсистирају да се радови одмах обуставе, да се формира независна стручна комисија која ће утврдити насталу штету и одговорност извођача грађевинских радова, надзорног органа и инвеститора. Криминална власт СНС ову земљу и њене грађане довела је до потпуног уништења. То се данас види и на примеру физичког урушавања зграде која је под заштитом државе.

Овакав немар, незнање и нецивилизован приступ реконструкцији објекта од изузетног значаја захтева кривичну одговорност и адекватну казну. ГрО Двери неће одустати све док виновници овог скандалозног догађаја не буду строго санкционисани. ГрО Двери Крагујевца ће током наредних дана поднети кривичне пријаве против свих који су на било који начин, својим чињењем или нечињењем, допустили да дође до уништења културно-историјског блага у првој престоници модерне Србије.

Градска организација Двери Крагујевац